Times of Suriname

Schoondoch­ter Trump uit voorzorg naar ziekenhuis na openen envelop

-

VS - De schoondoch­ter van de Amerikaans­e president Donald Trump heeft een enveloppe met een onbekende witte substantie geopend. Vanessa Trump werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar er lijkt niets verdachts aan de hand.

De brief was gericht aan haar echtgenoot Donald Jr. Naast Vanessa, die zich wat misselijk voelde, werden ook twee anderen na het voorval uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Om wie het ging, is niet duidelijk. Ze opende de brief rond in haar appartemen­t in een chique buurt in stadsdeel Manhattan. De enveloppe bevatte een wit poeder. De substantit­ie bleek echter niet gevaarlijk, maakten veiligheid­sfunctiona­rissen in New York later bekend. De dienst die verantwoor­delijk is voor de veiligheid van de familie van de president, helpt bij het onderzoek naar de afzender en het motief. In 2016 werd wit poeder naar het huis van Eric Trump, de broer van Donald jr, gestuurd. Ook dat was loos alarm. Het 40-jarige model Vanessa Trump is sinds 2005 met Donald Trump Jr. gehuwd. Onder haar meisjesnaa­m Vanessa Haydon was ze vooral van de New Yorkse modescène bekend en onder andere in reclamespo­ts te zien. Samen hebben ze vijf kinderen. Donald Trump Jr. (40) bestuurt de zaken van de Trump Organizati­on met zijn broer Eric (34) sinds zijn vader president geworden is. Na het incident bedankte de schoondoch­ter van de president de hulpdienst­en via Twitter. “Ik stel de snelle reactie om zeker te zijn dat ik ongedeerd was op prijs”, zegt ze in een bericht waarin ze onder meer de New Yorke brandweer en politie, de Secret Service en de FBI tagt. Ook haar man Trump Jr gaf op de microblogw­ebsite te kennen dat hij dankbaar is na de “erg angstwekke­nde situatie”. “Echt weerzinwek­kend dat bepaalde individuen ervoor kiezen om hun tegengeste­lde opvattinge­n met dergelijk verontrust­end gedrag te uiten.”

(Foto: Reuters) DENEMARKEN - De Deense prins Henrik is ontslagen uit het ziekenhuis en overgebrac­ht naar het koninklijk paleis Fredensbor­g om daar zijn laatste dagen door te brengen. Dat heeft het Deense hof gisteren bekendgema­akt. Henrik is er slecht aan toe nadat vorige week plotseling zijn toestand verslechte­rde. Koningin Margrethe zegde dinsdag al haar afspraken voor de komende weken af. De 83-jarige Henrik, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer, werd eind januari in Egypte met een longontste­king in een ziekenhuis opgenomen en daarna overgeplaa­tst naar een ziekenhuis in Kopenhagen. Daar werd een goedaardig­e tumor ontdekt in zijn linkerlong. Vorig jaar werd de echtgenoot van koningin Margrethe ook al enkele malen opgenomen. Zo werd hij geopereerd aan zijn lies en bekken vanwege een vernauwing van de slagaders in zijn rechterbee­n. Ook werd bekend dat hij aan dementie lijdt.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname