Times of Suriname

)H\HQRRUG ]DNW VWHHGV YHUGHU ZHJ

-

9O(T%AL )eyenoord zakt steeds verder weg. *iovanni van %ronckhorst was onaantastE­aar in De .uip, maar die status van de oefenmeest­er verandert nu in rap tempo. De voor malig topvoetEal­ler kijkt daar niet gek van op. ³,k Een niet anders gewend´, zegt 9an %ronckhorst in het Algemeen Dagblad.

³Als speler niet en als trainer eigenlijk ook niet. .ritiek is er altijd en druk ook´, stelt 9an %ronckhorst. ³Of de huidige situatie mij zorgen Eaart" 1atuurlijk. Maar het enige dat wij kunnen doen is keihard werken en zor gen dat het vertrouwen te rugkeert.´ 6teven %erghuis ziet in dat het voetEal on dermaats is. ³Het lijkt soms misschien of we niet wil len, omdat we overal te laat zijn´, stelt de rechtsEuit­en. ³Maar we willen allemaal.´ ³Het klopt Eij ons gewoon op dit moment niet. Dat is een vervelende constateri­ng en ik vind het moeilijk om te zeggen, want ik speelde Eij 9itesse ook een draak van een wedstrijd. Maar het is wel zo.´ %erghuis Eenadrukt dat zijn woorden geen kri tiek zijn aan het adres van 9an %ronckhorst, die zelf niet te ver vooruit kijkt. ³Plek vier vasthouden en eventueel nog om plek drie strijden´, zegt de oefen meester van )eyenoord. ³(n uiteraard de Eeker proEeren te winnen. =o is de situatie nu.´

:inst in het Eekertoern­ooi zou 9an %ronckhorst tot de succesvols­te trainer van )eyenoord op nationaal ni veau maken, Het dagElad stelt echter dat de vraag wel gerechtvaa­rdigd is of de cluE uit 5otterdam nog vol doende laat zien om met de huidige technische staf aan seizoen vier te Eeginnen. Het positiespe­l is traag en alles Eehalve sterk ontwikkeld en 9an %ronckhorst heeft zich tot op heden vooral Eewezen als een pure manager. Mocht de selectie in de zomer flink veranderen, dan past Eij het opEouwen van een nieuwe ploeg µeen echte trainer¶, zo klinkt het. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname