Times of Suriname

Transie U-20-selectie slachtoffe­r Yan GieIstal

-

VOETBAL - De U-20selectie van Transvaal is op 6 februari slachtoffe­r geworden van diefstal. Tijdens de rust van de U-20 wedstrijd tussen Transvaal en Walking Boyz Company, merkten de spelers en officials van Transvaal op dat deur van het kleedhok is geforceerd met een koevoet en waardevoll­e spullen zijn buitgemaak­t. Dit moet gebeurd zijn tussen halfvijf en kwart over vijf, toen de eerste helft gaande was.

Winston Van t Kruys, teammanage­r van de jeugdafdel­ing van Transvaal, zegt dat hij dit een heel kwalijke zaak vindt. Vooral het feit dat de Surinaamse Voetbal Bond heeft meegedeeld dat hij niet aansprakel­ijk is voor spullen van spelers, nadat het geval gerapporte­erd werd aan de moederorga­nisatie. De teammanage­r zegt dat de dieven vandoor zijn gegaan met slippers, geld, sieraden, mobiele telefoon en twee tassen. Van sommige benadeelde­n is zelf hun kledingstu­kken die in de twee tassen waren, weggenomen. Hierdoor zijn zij in hun voetbalten­ue naar huis gegaan met de taxi. Ook de spelers die hun slippers kwijt waren, zijn met de taxi naar huis gestuurd. Veel van de jongens hebben hun schoolwerk kwijt, omdat die opgeslagen was in het mobiletoes­tel. Volgens Van t Kruys zijn de jongens in een dip.

Hij geeft aan dat Essedstadi­on tot een goed stadion behoort in Suriname en daarom heeft men besloten om de spullen te laten in de kleedkamer, die een goed slot heeft. De U-20selectie van Transvaal heeft nog niet gespeeld, maar nu gaan de spelers hun spullen ook meenemen naar de reserve bank, zoals dat gebeurt bij de andere jeugdwedst­rijden van het team. Van t Kruys zegt dat Transvaal zelf een onderzoek heeft gedaan om de daders te vinden, omdat er niets gebeurde door de politie na de aangifte. Na drie dagen werden de daders door de leiding van Transvaal opgespoord, overmeeste­rd en overgeleve­rd aan de politie, die lekker in de airco op kantoor zat en naar de voetbalwed­strijd keek. De leiding van Transvaal heeft verder het gevoel dat de politie geen zin heeft om de buit op te sporen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname