Times of Suriname

*olGen 6tate :arriors haalt Xit naar 3hoeni[

-

BASKETBAL - Golden State Warriors heeft Phoenix Suns een pak voor de broek gegeven in de NoordAmeri­kaanse profession­ele basketbalc­ompetitie (NBA). De huidige kampioen haalde het met 129-83.

Na een evenwichti­g eerste kwart (25-24) kwam de regerende kampioen op dreef. Bij de rust stond het al 6245. Sterspeler Stephen Curry pakte uit met 22 punten, negen rebounds en zeven assists. Bij Phoenix was Elfrid Payton goed voor 29 punten. Golden State staat aan de leiding in de Western Conference met 44 overwinnin­gen tegenover dertien nederlagen. Houston is tweede met twee zeges minder en evenveel verloren partijen. San Antonio Spurs leed een tweede opeenvolge­nde nederlaag. Bij Utah Jazz ging het nipt met 101-99 onderuit, voor de thuisploeg lukte Donovan Mitchell 25 punten. Nochtans leidde Spurs in het begin van het vierde kwart nog met dertien punten. San Antonio staat met 35 zeges en 23 nederlagen op de derde plaats in de Western Conference.

De basketball­ers van de New Orleans Pelicans hebben gewonnen op bezoek bij Detroit Pistons. De ploeg werd wederom aan de hand genomen door Anthony Davis, die dit keer tekende voor 38 punten en tien rebounds.

Pistons kond in het begin van de wedstrijd nog wel met Pelicans mee, maar vanaf het tweede kwart namen de bezoekers alsmaar meer afstand. De spanning kwam ook niet meer terug in de wedstrijd en Pelicans nam een 103-118 zege mee naar huis.