Times of Suriname

Verdere resultaatv­erbetering $ir )rance ./0

-

$067E5D$0 - $ir )rance.L0 heeIt ook in het vierde kwartaal de resultaten flink kunnen verbeteren. Dat is althans de verwachtin­g van analisten die de luchtvaart­groep zelI heeIt gepolst, vooruitlop­end op de kwartaalen jaarcijIer­s die vrijdag worden gepublicee­rd. De marktvorse­rs gaan in doorsnee uit van een groei van de omzet met , procent tot , miljard euro. +et operatione­el resultaat stijgt naar verwachtin­g naar 2 miljoen euro, van 9 miljoen euro een jaar eerder. Wel lopen op dat vlak de schattinge­n van de geraadplee­gde analisten sterk uiteen. $ir )rance-.L0 kon aIgelopen jaar voor het eerst in lange tijd profiteren van stijgende ticketprij­zen. +et aantal vervoerde passagiers zat ook sterk in de liIt, met name bij .L0 en prijsvecht­er 7ransavia. ,n december maakte dochterbed­rijI -oon de eerste vlucht. Die nieuw loot aan de boom moet ook in )rankrijk meer groei mogelijk maken.

Over heel 2 gaan de analisten uit van een omzet van 2 ,9 miljard euro, wat neer zou komen op een groei van ruim procent. De operatione­le winst wordt geschat op ruim , miljard euro, bijna een derde meer dan in 2 . De operatione­le marge zou daarmee verbeteren van ,2 procent naar circa

,9 procent. 9eel aandacht zal uitgaan naar de vooruitzic­hten die $ir )rance-.L0 schetst voor 2 . 9orige week meldde het bedrijI dat de ticketprij­zen in januari weer onder druk zijn komen te staan, al gold dat vooral voor binnenland­se routes in )rankrijk. Ook de prestaties van -oon tot dusver zullen met belangstel­ling worden bekeken.

(De Telegraaf/

Foto: 50skyshade­s)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname