Times of Suriname

Dividend bij Randstad schiet omhoog

-

$067E5D$0 - 5andstad geeIt zijn aandeelhou­ders dit jaar lieIst 2, euro aan dividend. Daarmee ligt de winstuitke­ring van het uitzendcon­cern ruim hoger dan vorig jaar.

+et Diemense bedrijI kan dat doen na een jaar waarin de omzet autonoom met toenam tot 2 , euro miljard, en het onderligge­nd bedrijIsre­sultaat ebita met tot , miljard euro. De laatste keer dat het concern zo hard groeide, was in 2 . 5andstad keert 2, euro normaal dividend uit, en een superdivid­end van , 9 euro. Door een minimum aan dividend te garanderen, hoopt 9an den %roek ook dat het aandeel 5andstad wat minder vatbaar wordt voor schommelin­gen. ³+et 5andstad-aandeel wordt vaak onterecht in een emmertje met volatiele Iondsen geplaatst´, zegt de topman tegen het ANP.

,n het laatste kwartaal van het aIgelopen jaar bleven de 9erenigde 6taten wel het zorgenkind­je van 5andstad. De omzetgroei was niet slechter, maar ook niet beter dan in het vierde kwartaal, de winstmarge ging wel van , naar

. ,n Nederland groeide de omzet met , en wist <acht de aIgelopen kwartalen ook niet de best presterend­e divisie voor het tweede kwartaal op rij aan de revenuen toe te voegen.

Ondertusse­n blijIt de omzet maar weglekken bij 0onster, de vacaturesi­te waar 5andstad zo¶n miljoen euro voor betaald heeIt. ,n het vierde kwartaal ging er weer aI, maar er werd vanwege Iors snijden in de kosten wel winst gemaakt. 5andstad wil dat 0onster in 2 Tuitte draaien. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname