Times of Suriname

/osgeEUoken koe +eUmLen eLnGeOLMk geYangen

-

.oe +ermien is na bijna twee maanden van vrijheid einde lijk weer gevangen. +et rund dat losbrak voordat zij rich ting slager ging, daarna we ken haar vrijheid vierde in de bossen van Lettele, en jagers en dierenarts­en steeds te snel af was, is zondagavon­d toch verdoofd en weer gevangen genomen. 2verdag hield het dier zich al weken schuil in de bossen nabij Letteke, maar zodra het donker werd dook zij op in de schuur met jong vee van een veehouder in de buurt, op zoek naar voedsel. Zo ook zondagavon­d. 'aar zat een team van mensen weer te wachten op het moment dat ze haar snuit zou laten zien, verstopt in een wagen achter een tractor. +ermien kwam echter niet naar de stal en de dierenarts­en gingen op pad om haar te zoeken. Ze werd gezien aan de rand van het bos. ,n tegenstell­ing tot an dere keren rende ze nu niet weg, maar ze bleef langere tijd staan.

0et een gericht schot uit een verdovings­geweer werd ze rond . uur in ppn keer geraakt om daarna na enkele minuten in elkaar te zakken. +et bijzondere verhaal van de koe begon begin decem ber. (igenaar +erman -ansen wilde haar samen met an dere koeien laten vervoeren naar een slager in (ibergen. 9ijftien koeien gingen braaf de veewagen in. +ermien en een zusje hadden geen trek in de slager en braken uit. 'e an dere koe werd later toch weer gevangen met de hulp van een verdovings­geweer, maar +ermien bleef vrij. Ze was boeren, veeartsen, ja gers en anderen steeds te snel af. 'e koe werd door omwo nenden liefdevol µ+ermien¶ genoemd en een nationale troetelkoe was geboren.

9eel 1ederlande­rs kwamen in actie om de ontsnapte +ermien van het slagersmes te redden. Zo zei het enige grote µ.oeienrusth­uis¶ een plekje vrij te maken voor de meest besproken koe van 1ederland. 'e 3artij voor de 'ieren startte een crowdfun ding voor de verzorging van het dier. (WaarMaarRa­ar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname