Times of Suriname

9RHUWXLJHQ 2QDIKDQNHO­LMNKHLGVSO­HLQ YHUZLMGHUG

-

PARAMARIBO - ³+et OnaIhankel­ijkheidspl­ein is voor de gemeensFha­p een heilige plaats, je mag daar niet parkeren. Niet alleen in Suriname, maar overal ter wereld. Wanneer zullen ze het afleren?” Zo gispte een gebelgde Mike Nerkust, distriFtsF­ommissaris van Paramaribo-Noordoost. Woensdagav­ond moest de burgervade­r, wederom met assistenti­e van de politie, voertuigen laten verwijdere­n van het plein.

:oensdagavo­nd was er een show in de &ongreshal. %ezoekers parkeerden mas saal op het 2nafhankel­ijk heidsplein, ondanks dat zij weten dat het verboden is. 1erkust werd hiermee gecon fronteerd en greep meteen in met hulp van de politie. De burgervade­r gaf de organi satie terstond de opdracht om de show stop te zetten, zodat de bestuurder­s hun voertuig konden verwijdere­n. De bestuurder­s waren woe dend over deze actie, omdat zij niet gratis, maar 6RD betaald hebben om hun voer tuig te parkeren. Desondanks moesten zij hun voertuig el ders parkeren.

0inister -err\ 0iranda van 2penbare :erken, 7ransport en &ommunicati­e 2:7 & is ook ontstemd hierover. De minister zegt, dat hij zich niet kan indenken dat bepaalde mensen zo asociaal kunnen zijn. ³+et gras van het plein is speciaal uit het 7ibiti gebied gehaald om daar te beplan ten en het veld is nu bezig zich te herstellen. 7erwijl onderhoud van het plein de 6taat zoveel geld kost, gaan bepaalde mensen er zo mee om.´ 0iranda roept de ge meenschap op om dit asoci aal gedrag achterwege te la ten. ³+eb een hart voor ons 2nafhankel­ijkheidspl­ein en gaat u er alstublief­t zuinig mee om´, aldus de bewinds man.

1erkust benadrukt dat het te allen tijde verboden is om op het 2nafhankel­ijkheidspl­ein te parkeren. 1iemand mag het plein als parkeerter­rein beschouwen en geld ontvan gen. ³,n het vervolg wordt er met niemand rekening ge houden. $ls blijkt dat er weer voertuigen op het plein ge parkeerd zijn, zullen allemaal zonder pardon weggesleep­t worden en aan de bestuurder­s conform de wet een flinke boete worden opgelegd´, al dus de burgervade­r.

VRT

 ??  ?? Voertuigen die geparkeerd stonden op het Onafhankel­ijkheidspl­ein moesten in opdracht van de districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, verwijderd worden. (Action-foto: Vickey Ramdat Tewarie)
Voertuigen die geparkeerd stonden op het Onafhankel­ijkheidspl­ein moesten in opdracht van de districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, verwijderd worden. (Action-foto: Vickey Ramdat Tewarie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname