Times of Suriname

6WDDWVROLH ZHHUVSUHHN­W JHUXFKWHQ NZDOLWHLW EUDQGVWRI

- Door B-cham Chandralal­l

PARAMARIBO - Er heerst reeds geruime tijd geroezemoe­s als zou de olie die de raffinader­ij van Staatsolie MaatsFhapp­ij Suriname produFeert, niet voldoen aan de kwaliteit zoals gepropagee­rd wordt door het bedrijI. 'eze geluiden zijn direFteur RudolI Elias Staatsolie niet ontgaan, maar hij verwijst ze naar het rijk der Iabelen. 'e kwaliteit is volgens Elias FonIorm Europese standaarde­n en dat zijn de hoogste eisen die momenteel gangbaar zijn in de wereld. 'oor een internatio­naal bureau wordt de olie ook regelmatig getest om de kwaliteit te waarborgen.

³1atuurlijk hoor je die gelui den, maar ik weet niet waar die op gebaseerd zijn´, zegt (lias. ³(r is een onafhankel­ijk bureau ,ntertek. :ereldwijd werken ze vrijwel voor alle raffinader­ijen in de wereld en die testen onze gasoline en diesel op onze specificat­ies. (r gaat niets door de pijplijn als het niet iedere dag mini maal drie keer gecontrole­erd is, voordat het weggaat´, zegt de 6taatsolie­directeur. 1adat de geraffinee­rde olie aan de pompstatio­ns van *2w en 62/ is geleverd, test ,ntertek die nogmaals op de kwaliteit. 7ot zover hebben de maat schappijen geen ongeregeld heden gemeld aan 6taatsolie. ³-e hebt altijd dat soort rare geluiden. ,k kan zeggen dat onze 8ltra /oad 6ilver Diesel olie gewild is in het hele &aribisch *ebied.´ 2ok 7rinidad and 7obago, waar een van de grootste raffi naderijen in de regio staat, neemt nog altijd diesel af van 6taatsolie. ³:ij verko pen 8ltra /oad 6ilver Diesel aan 7rinidad en *u\ana en alle &aterpillar machines van ,amgold en 1ewmont rijden op onze

(lias.

De raffinader­ij heeft intussen zijn piekproduc­tie voor gas oline bereikt en is dagelijks uitverkoch­t. /okaal worden er dagelijks duizend liters verkocht en dit zegt volgens (lias veel over de vraag naar het 6taatsolie­product. ³:ij verkopen echt iedere barrel.´ :at diesel betreft, is de lo kale markt zo goed als gedekt. ³(r is ruimte om nog meer te e[porteren en daaraan wordt momenteel gewerkt´, aldus de directeur van 6taatsolie.

diesel´,

benadrukt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname