Times of Suriname

9HUVODYLQJ­VLQVWHOOLQ­JHQ NULMJHQ WHVWNLWV

-

3$5$0$5,%2 =es ,nstellinge­n die belast ziMn Pet het rehabilite­ren van drugs en alcoholver­slaaIden heb ben Paandag enkele testkits in ontvangst genoPen in de vergaderza­al van de 1ationale $nti drugs 5aad 1$5 . Deze kits Zorden gebruikt oP aan de hand van urinesaPSl­es de aanZezighe­id van drugs en al cohol in het lichaaP vast te leg gen. Dit Peldt de 1$5 in een Sersberich­t.

Dit onderzoek is een onPisbaar vast onderdeel in het Sroces van rehabilita­tie. Door financi eel tekort konden instelling­en deze kostbare aanschaffi­ng niet doen. De kits ziMn gedoneerd door *oZ (nerg\ 6urinaPe als onderdeel van hun Solic\ oP terug te geven aan de ge PeenschaS.

+et 8itvoerend %ureau van de 1ationale $nti drugs 5aad 8%1 heeIt het verzoek ge daan biM *oZ naar aanleiding van de behoeIte die in het reha bilitatiev­eld is geconstate­erd. De begunstigd­e instelling­en ziMn stichtinge­n /ieIdevolle +anden De 6teP 9ictor\ 2utreach en *elooI en 1,euZ /even. 2ok het 3s\chiatrisch &entruP 6urinaPe 3&6 Zerd voorzien voor ziMn aIde lingen Detoxifica­tie Kliniek en 3oliklinie­k 9erslaving­szorg. )inancieel directeur &aroll +euvel van *oZ zei biM de overhandig­ing dat ze bliM is te kunnen biMdragen in de hulS aan deze biMzondere groeS die Zeer in het arbeidsSro­ces kan terugkeren. Denise %linker lid van de 1ationale $nti drugs 5aad 1$5 verzekerde het efficiënt gebruik van de kits en dat de raad eroS zal toezien dat het gebruik conIorP de be stePPing is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname