Times of Suriname

Diskwalifi­catie dreigt YRRr 6XriQaPe Xit 1atiRQs /eagXe

-

92(7%$/ - ,n septemEer zal er een aanvanJ Jemaakt worden met de 1ations /eaJue in de &oncacaI-zone en als het de 6urinaamse 9oetEal %ond 69% niet lukt om het nationale stadion van het land het $ndrp .amperveens­tadion aan te passen aan de vereisten dan dreiJt 6uriname Jediskwali­ficeerd te worden uit de 1ations /eaJue. 'it zei voorzitter -ohn .rishnadath van de 69% donderdaJm­iddaJ op de persconIer­entie in het kader van het Eezoek van 9ictor 0ontaJlian­i voorzitter van de &oncacaI.

.rishnadath zeJt dat hiM wel wat tiMd van de &oncacaI heeIt JekreJen. ,n septemEer oktoEer en novemEer maJ 6uriname ziMn internatio­nale thuisduels wel in het $ndrp .amperveens­tadion aIwerken. 9olJend Maar moet het nationale stadion wel vollediJ voldoen aan de internatio­nale standaarde­n. ,n de komende maanden zal de 69% intensieI werken aan twee aspecten. +et eerste aspect is het rehaEilite­ren van het $ndrp .amperveens­tadion dat al Maar oud is en helemaal niet voldoet aan internatio­nale voorwaarde­n. (erst zal de verlichtin­J van het stadion aanJepakt worden zodat de internatio­nale wedstriMde­n in de avonduren proEleemlo­os aIJewerkt kunnen worden. +ierna zullen de andere tekortkomi­nJen zo snel moJeliMk aanJepakt worden. 'e voorzitter JeeIt aan dat ook in het (ssedstadio­n Jewnvestee­rd zal worden zodat het als een Eack-up kan dienen. 9olJens .rishnadath is het opknappen van het $ndrp .amperveens­tadion heel EelanJriMk maar ziMn doel is om een nieuw stadion te Eouwen. 'e ),)$ zal 86' tot milMoen EeschikEaa­r stellen voor dit proMect maar de rest zal de 69% zelI moeten opErenJen. 'e 69% is ook van plan om onJeveer 86' . milMoen te investeren in het (ssedstadio­n. +et tweede aspect waaraan de 69% de komende periode zal werken is het opzetten van een 3roI /eaJue. +iervoor zal de 69% de medewerkin­J van de eerstedivi­siecluEs nodiJ heEEen. 'eze week komt een deleJatie van de 8()$ naar 6uriname. 0et deze deleJatie zal het 69%-Eestuur Erainstorm­en over de 3roI /eaJue. 0ontaJlian­i Eracht een Eezoek aan het (ssedstadio­n het $ndrp .amperveens­tadion het (mile de la )uente 6portcompl­e[ en het 2wru &ul-comple[. 'e voorzitter van de &oncacaI vindt dat de 69% veel werk heeIt verricht de aIJelopen periode. +iM vindt dat 6uriname een Joede Easis heeIt om een stadion te Eouwen dat voldoet aan de internatio­nale voorwaarde­n. 0ontaJlian­i heeIt tot .rishnadath Jesproken en de toekomstpl­annen zien er Joed uit JeeIt hiM aan. ³6uriname is lid van de &oncacaI en het land maJ zeker op miMn medewerkin­J rekenen.

9olJens 0ontaJlian­i is de 1ations /eaJue een heel Joed en EelanJriMk podium voor kleine landen om zich te EewiMzen. ³'e kleine landen zullen meer duels aIwerken in deze competitie waardoor de moederEond van zo een land meer sponsoren kan aantrekken. +ierdoor zal het voetEalniv­eau alleen maar stiMJen´ aldus 0ontaJlian­i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname