Times of Suriname

Politie deels weer zonder brandstof

-

PARAMARIBO ± Delen van het .orps Politie Suriname zitten weer zonder brandstof. Bij sommige politiebur­eaus is dit probleem vanaf vrijdag te merken en bij andere vanaf zaterdag. De politie kan hierdoor niet uitrukken naar alle meldingen die binnenkome­n.

*aan naar een melding hangt aI van het spoedeisen­de ka rakter. Bij een van de geval len liepen de politieman­nen naar de plaats delict, omdat die in de omgeving was. *is teren kreeg de politie Eericht dat een man van een stel lage was gevallen, waarEij hij een EeenIractu­ur opliep. +ij Eloedde hevig. 7oen de poli tie werd geEeld, verwees ze de Eellers naar de amEulan cedienst, omdat ze vanwege geErek aan ErandstoI niet kon uitrukken. &handrikape­rsad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstr­evende +ervor mingsparti­j V+3 , zegt aan de krant dat het triest is om te zien hoe de crisis doorwerkt naar zeer vitale sectoren van de maatschapp­ij, zoals de gezondheid­szorg, veiligheid en onderwijs. “'eze secto ren zouden heel hoog op de Eeleidsage­nda moeten staan en prioriteit moeten krijgen, omdat ze veel invloed heEEen op de ontwikkeli­ng van de Eurger.´ +ij merkt dat Eij de politie Easismater­ialen ontEre ken om de criminalit­eit te Ee strijden, terwijl die dagelijks ernstige vormen aanneemt en het veiligheid­sgevoel dras tisch aIneemt. “We doen een Eeroep op de regering om het volk te Eeschermen en de poli tie in staat te stellen haar taken uit te voeren door haar mid delen en materialen te geven. Veiligheid is een te Eelang rijke sector om te laten uit drogen door wanEeleid en de samenlevin­g over te laten aan de grillen van criminelen´, aldus Santokhi.

0inister )erdinand Welzijn gaI gisteravon­d als reac tie hierop in het parlement, dat de politie elke vrijdag ErandstoI krijgt en dat waar schijnlijk vanwege het lange weekend de levering pas gis teren heeIt plaatsgevo­nden. +ij garandeert dat op geen enkele wijze de veiligheid in gevaar is. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname