Times of Suriname

%XXUODQGHQ VWXUHQ PLOLWDLUHQ QDDU JUHQV 9HQH]XHOD

-

PARAMARIBO CARACAS - Brazilis en Colombia hebben gisteren hun militaire aanwezighe­id nabij de grens met 9enezuela sterk opgevoerd. +et gaat om gepantserd­e tankwagens en gewapende militairen. Guyana heeft ook aangegeven binnenkort troepen naar de grens met 9enezuela te sturen en die geleidelij­k op te voeren.

'e landen geven aan dat het te maken heeIt met het op vangen van vluchtelin­gen die massaal uit Venezuela trek ken. Volgens de Venezolaan se president 1icolas 0aduro heeIt hij sterke aanwijzing­en dat de landen een invasie aan het voorEereid­en zijn. Bij presidenti­sle order heeIt hij de opdracht gegeven om volgende week een militaire µoeIening en demonstrat­ie¶ te houden, waarEij hij de spier Eallen van het Venezolaan­se leger zal tonen. 2pvallend is dat deze oeIening niet ver van de geEieden waar Vene zolanen de grens oversteken naar Brazilis en &olomEia, zal plaatsvind­en. +et doel is volgens 0aduro om de wapens, in de ruimste zin des woord te finetunen. “We zullen de Eeweging van alle troepen verfijnen, we zullen de Eeweging van alle tanks verfijnen, van alle raketten, vliegtuige­n, helikopter­s en we zullen vooral de nationale ziel verfijnen, omdat Venezu ela een heilig land is´, stelde 0aduro. 0aduro spreekt openlijk zijn aIkeuring uit, over een samenzweri­ng die in de maak zou zijn om zijn re gering omver te werpen. Vol gens &aracas gaat hem om een complot tussen Brazilis, &olomEia, de Verenigde Sta ten van $merika, *u\ana en 1ederland.

*u\ana is van plan om een militaire Eoot te stationere­n op de plek waar Venezolane­n de grens oversteken. (r komt op de plaats een tijdelijke marineEasi­s om vooral wa penhandel en criminele Een des terug te dringen. 2ok dit ervaart &aracas als onderdeel van een draaiEoek om het land Einnen te vallen.

Suriname heeIt een neutraal standpunt ingenomen in het geheel en wenst niet te Ee moeien in de Venezolaan­se kwestie. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname