Times of Suriname

5RRIYHUGDF­KWH VFKLHW RS SROLWLHFRP­PLVVDULV

-

PARAMARIBO ± (en roofverdaF­hte sFhoot gisteren aan de Plutostraa­t op een Fommissari­s van politie. De autoruit van de politietop­per kreeg kogelinsla­gen, maar hij raakte niet gewond. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff bevestigt dat er op de wagen van zijn Follega is gesFhoten.

Volgens Roosenhoff reed zijn collega over de 3lutostraa­t toen hij de verdachte met een integraal valhelm op, zag ren nen. +ij stopte de man, maar die schoot op hem. 'e politie commissari­s ging platliggen waarna de verdachte verder rende. +ij stapte in een wagen en reed weg. 'e politiecom missaris stelde een achtervol ging in en loste een waarschu wingsschot. Roosenhoff zegt dat een lid van de &entrale ,nlichtinge­n en Veiligheid­s dienst langsreed en Eood hulp, waardoor de verdachte kon worden aangehoude­n aan de 1ola +attermanst­raat. 'e verdachte liep ook geen ver wondingen op. (en wapen is Eij hem in Eeslag genomen. 2ok de wagen waarin hij zich verplaatst­e, is in Eeslag geno men. Roosenhoff zegt dat de verdachte een Eeroving had gepleegd in een cellshop aan de *ompertsstr­aat. 'e winke lier gilde nog dat de dieI weg rende. Van hem werden tele Ioons en geld Euitgemaak­t.

'e aIdeling 3uElic Relations van de politie meldt dat de politieman in uniIorm ge kleed was. “+ij reed vanuit het hooIdEurea­u van politie naar zijn werkplek in 3ara mariEo 1oord. +ij reed over de 3lutostraa­t naar de rich ting van *ompertsstr­aat. $an de 3lutostraa­t ter hoogte van pandnummer zag hij een man rennen. $an zijn linker schouder had hij een handtas, terwijl zijn rechterhan­d op zijn rug was.´

Bij de verdachte werden nieuwe moEiele teleIoonto­e stellen aangetroff­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname