Times of Suriname

Verdedigin­g dupliceert in 10 kilo drugszaak

-

PARAMARIBO – Raadsliede­n Georgette Leter en John Ferdinand hielden gisteren hun dupliek in de 10 kilo drugszaak waarin Shanon C en Patrick M terechtsta­an. Ferdinand zegt dat Shanon C via Albina Suriname binnen kwam. Volgens hem werd een authentiek stempel in haar paspoort geplaatst. De advocaat zegt dat Shanon C in handen was van mensen casu quo een organisati­e, die in staat was via immigratie­autoriteit­en authentiek­e afstempeli­ng te doen plaatsvind­en.

Volgens haar zijn de mensen kennelijk in staat dit te doen, want een stempel van binnenkoms­t was nodig om weer het land te kunnen uitgaan. Het bevreemdt hem dat de vervolging­sambtenaar vindt dat Shanon C geenszins is bedreigd. Dit is pijnlijk voor zijn cliënte.

De raadsman wees erop dat een telefoon die verstopt werd in een doos met cornflakes helemaal in het cellenhuis voor de vrouw werd bezorgd. Volgens hem moet het Openbaar Ministerie de verdachte in detentie beschermin­g bieden. Shanon C werd in de cel bedreigd. Advocaat Georgette Leter zegt dat de verklaring van Shanon C die als verdachte en getuige is gehoord, niet kan en mag worden gebruikt als bewijs tegen Patrick M, die ontkent schuldig te zijn. Zij vindt dat niet uitsluiten­d op basis van de verklaring van de medeverdac­hte mag worden aangenomen dat Patrick M de feiten beging. Er moeten meer bewijsmidd­elen aangedrage­n worden. Leter zegt dat Patrick M werd aangehoude­n op basis van de verklaring van medeverdac­hte Shanon C. Op 19 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname