Times of Suriname

Gezondheid­szorg bestuursre­ssort Kabalebo aanzienlij­k verbeterd

-

SIPALIWINI - De gezondheid­szorg in het bestuursre­ssort Kabalebo is aanzienlij­k verbeterd. Districtsc­ommissaris Theresia Cirino zegt tegenover dat zij heel blij is dat de burgers nu tevreden zijn met de zorg. In november is de zorg overgenome­n door het Mungra Medical Centre (MMC).

Er gaat maandelijk­s een missie met huisartsen en specialist­en naar het gebied. Zij blijven een aantal dagen om de patiënten te behandelen. De dc heeft met de coördinato­r

Times of Suriname

van de missie, Aartie Kalloe, gesproken over de nieuwe faciliteit­en die binnenkort zullen komen. Er komt een permanente arts in het gebied. Dit was volgens Cirino niet eerder het geval. Er wordt ook gewerkt aan een ambulanceb­oot. Er wordt ook gewerkt naar faciliteit­en voor een laboratori­um. De vorige week was er een missie in Apoera die de patiënten heeft behandeld. Er zijn heel wat burgers in aanmerking gekomen voor een SZF-kaart. Burgers die nog geen Surinaamse nationalit­eit bezitten, mogen ook gebruikmak­en van de diensten in Apoera en Nickerie alleen. Cirino juicht dit besluit ook toe. Er is een heel goede samenwerki­ng tussen het MMC en het Nationaal Leger. Het Nationaal Leger verleent medewerkin­g bij onder andere het vervoeren van patiënten.

AC

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname