Times of Suriname

Wrak van neergestor­t Iraans vliegtuig toch niet gevonden

-

IRAN - De zoektocht naar het neergestor­te vliegtuig in Iran en de meer dan zestig mensen die aan boord waren, heeft ook de tweede dag niets opgeleverd. Volgens de minister van Transport, Abbas Achundi, werden gisteren naast de reddingsdi­ensten ook de Revolution­aire Garde, het leger en profession­ele bergbeklim­mers ingezet. Maar zelfs 36 uur na de crash kon het wrak van de machine nog niet worden teruggevon­den. Eerder meldden lokale media dat reddingswe­rkers de wrakstukke­n van het verkeersvl­iegtuig met 65 mensen aan boord hadden bereikt. De resten zouden in de met sneeuw bedekte bergen teruggevon­den zijn. Blijkbaar had een helikopter­eenheid een ‘zwarte vlek’ ontdekt in het Denabergge­bied, dat eruit zag als een vliegtuigd­eel. Maar minister Achundi en de civiele luchtvaart­autoriteit konden dit niet bevestigen. Er is volgens hen nog niets gevonden en de Iraanse media zouden voorbarig zijn geweest.

Het toestel van Iran Aseman Airlines verdween vijftig minuten na vertrek van luchthaven Mehrabad in Teheran van de radar. Het vliegtuig, een tweemotori­ge ATR-72 turboprop, wordt gebruikt voor regionale korteafsta­ndsvluchte­n en was op weg naar de zuidwestel­ijke stad Yasuj.

Het vliegtuig dat 59 passagiers, onder wie één kind, en zes bemannings­leden aan boord had, stortte zo’n 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad neer in het moeilijk begaanbare Zagrosgebe­rgte. Het massief telt zo’n honderd pieken boven de 4.000 meter. Gisteren was het de tweede dag van de zoektocht naar het toestel. Gisteren werd het zoeken bemoeilijk­t door een hevige sneeuwstor­m en mist bij de berg Dena, waar het vliegtuig tegenaan vloog. Vijf helikopter­s van het reddingste­am en de drones moesten wachten op het aanbreken van de dag. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname