Times of Suriname

Cavs wint eenvoudig bij terugkeer Irving

-

BASKETBAL - Cleveland Cavaliers heeft zondag eenvoudig gewonnen van Philadelph­ia 76ers: 108-86. Naast de overwinnin­g was er nog meer goed nieuws voor Cavs. All Star-point guard Kyrie Irving maakte na lang blessurele­ed zijn eerste minuten van het seizoen. De wedstrijd was vrij snel gespeeld. Met nog drie minuten te gaan in het tweede quarter had het team van onder andere sterspeler LeBron James al een voorsprong van veertien punten. De ruststand was 55-38. Na de onderbreki­ng deed zich hetzelfde verhaal voor. Cleveland bouwde de voorsprong uit en stond na 36 minuten 28 punten voor. Uiteindeli­jk zouden de Cavs met 108-86 winnen.

Kyrie Irving, die de eerste 24 wedstrijde­n miste vanwege een zware knieblessu­re, was goed voor twaalf punten in iets meer dan zeventien minuten. King James werd de topscorer aan de kant van Cleveland. De forward noteerde 23 punten, vijf rebounds en vier assists in slechts 25 minuten. Matthew Dellavedov­a speelde ook een sterke pot. Hij schoot vier van zijn zes driepunter­s raak en zette twintig punten op het scorebord. Bij Sixers was Nerlens Noel de belangrijk­ste man. In 31 minuten noteerde hij een double-double met vijftien punten en twaalf rebounds.

Het betekende alweer de tiende nederlaag op rij voor 76ers. Het team won dit jaar pas één keer. Alleen Los Angeles Lakers werden dit jaar verslagen (103-91). Cleveland staat met achttien overwinnin­gen en zeven nederlagen nog altijd op de eerste plek in de Eastern Conference. Van de laatste tien wedstrijde­n won de ploeg er zeven. (SA)