Times of Suriname

Arsenal zet City knap opzij

-

VOETBAL - In de strijd om de titel is Arsenal erin geslaagd om tijdelijk afstand te nemen van Manchester City. The Gunners hebben door de 2-1 een marge van vier punten. In een onderhoude­nde eerste helft was het veldoverwi­cht voor City. Arsène Wenger kwam met een verrassend behoudende tactiek. De coach is bekend om zijn attractief en aanvallend spel: dat nieuwe realisme -voetballen wanneer het kan en verdedigen wanneer het moet- werkte uitstekend. Al speelde de geluksfact­or voor rust ook een rol. Vlak voor de prachtige 1-0 van Theo Walcott (krul in de verre hoek), schoot Kevin de Bruyne een paar centimeter voorlangs.

De voorsprong paste perfect in het plaatje van Arsenal, dat nu nog verder achterover kan leunen. Waar de club vroeger regelmatig overmoedig in het mes van de geslepen tegenstand­ers liep, houdt de ploeg nu het hoofd koel door geconcentr­eerd te blijven verdedigen. De 2-0 van Olivier Giroud op slag van rust was dan ook een zeer prettige bijkomstig­heid. De spits profiteerd­e met een beheerste schuiver van slecht uitverdedi­gen van Mangala. Ook na de thee slaagde City er slechts mondjesmaa­t in door de Londense achterhoed­e te combineren. Aan de andere kant was Arsenal levensgeva­arlijk. De thuisploeg verzuimde de wedstrijd dan ook in het slot te gooien, doordat Aaron Ramsey het vizier niet op scherp had aan het einde van een Real Madrid-achtige counter. Ook Joel Campbell stuitte tot twee keer toe op Joe Hart.

In aanvallend opzicht creeerde de ploeg van trainer Manuel Pellegrini nauwelijks iets, totdat Yaya Touré tien minuten voor tijd met zijn linkervoet op achteloze wijze de aansluitin­gstreffer over Petr Cech wipte. Pas toen slaagden de bezoekers erin écht dreigend te worden. In het slotoffens­ief was de Ivoriaan nog dicht bij de gelijkmake­r, maar met kunst en vliegwerk bleef de thuisploeg overeind. Door de zege van Arsenal blijft de achterstan­d van Manchester op Leicester City zes punten. Het verschil met Arsenal bedraagt nu vier, vooral dankzij het nieuwe spelsystee­m van Arsène Wenger en een dosis geluk. (Goal)

 ??  ?? Sepp Blatter en Michel Platini zijn voor acht jaar geschorst. (Foto: Voetbalzon­e)
Sepp Blatter en Michel Platini zijn voor acht jaar geschorst. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname