Times of Suriname

Nintendo Labo laat spelers zelf eenvoudige games maken

-

Nintendo Labo, het kartonnen speelgoed voor de Nintendo Switch, laat gebruikers zelf eenvoudige games maken. Dat blijkt uit een aantal nieuwe video’s die Nintendo heeft uitgebrach­t, waarin de werking van Nintendo Labo wordt uitgelegd.

Nintendo Labo combineert kartonnen speelgoed met de nieuwste spelcomput­er van het Japanse bedrijf, de Nintendo Switch. De controller­s van het apparaat kunnen in het karton worden geschoven en vormen zo bijvoorbee­ld een stuur om mee te racen, of een robotpak om in rond te lopen.

Ieder bouwpakket bevat ook software, waaronder de zogeheten Toy-Con-werkplaats. Hierin kunnen gebruikers zelf acties koppelen aan bepaalde invoer, zoals de informatie die de infraroodc­amera op de controller­s ontvangt.

Als voorbeeld laat Nintendo een spel zien, waarbij twee kartonnen figuren elkaar op afstand moeten zien te raken. Dat gebeurt zodra de tegenstand­er in het vizier van de infraroodc­amera komt. De figuren zijn aan de controller­s vastgemaak­t.

Daarnaast kunnen spelers met de infraroodc­amera ook fysieke objecten inscannen, waarna de vorm daarvan kan worden gebruikt in een van de Nintendo Labo-spellen. Op die manier kunnen zij bijvoorbee­ld een circuit maken in het racespel.

Nintendo Labo verschijnt 27 april in Nederland. Nintendo geeft in Europa geen adviesprij­zen, maar in de Verenigde Staten kost het goedkoopst­e pakket zeventig dollar. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname