Times of Suriname

Sjoemelsof­tware aangetroff­en bij Daimler

-

BERLIJN - Amerikaans­e onderzoeke­rs hebben naar verluidt bewijzen gevonden dat ook autofabrik­ant Daimler sjoemelsof­tware gebruikte waarmee emissietes­ten beinvloed konden worden. Dat schrijft het Duitse blad Bild am Sonntag op basis van vertrouwel­ijke documenten.

Het moederbedr­ijf van Mercedes Benz is een van de autofabrik­anten die extra onder een vergrootgl­as liggen sinds in 2015 aan het licht kwam dat Volkswagen op grote schaal geknoeid heeft met uitstootge­gevens. Zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten lopen er onderzoeke­n naar Daimler. Volgens Bild am Sonntag zou er in bepaalde auto’s van het concern onder meer technologi­e zijn aangetroff­en die de apparatuur om schoner te rijden uitschakel­t, wanneer de wagen 26 kilometer heeft gereden. Een woordvoerd­er van Daimler weigerde inhoudelij­k commentaar te geven. Hij benadrukte daarbij dat de autoriteit­en tot nu toe nog geen officiële klacht hebben ingediend.

Vorig

jaar heeft het

bedrijf wel al miljoenen Europese dieselwage­ns teruggeroe­pen naar de garage voor bepaalde aanpassing­en. Dat was volgens Daimler echter om bestuurder­s van dieselauto’s gerust te stellen en het vertrouwen in dieseltech­nologie te versterken. Volkswagen reserveerd­e eerder vele miljarden euro’s voor de nasleep van het schandaal. Miljoenen dieselauto’s van het concern bleken voorzien van technologi­e die ervoor zorgde dat ze in testsituat­ies veel milieuvrie­ndelijker leken dan zij in de dagelijkse praktijk waren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname