Times of Suriname

Wegpiraten moeten ‘opgeruimd’ worden!

-

PARAMARIBO - “Wegpiraten moeten ‘opgeruimd’ worden, zodat de ordening op de juiste manier kan verlopen”, zegt Radjinderk­oemar Jamoena, voorzitter van de actiegroep van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) in een interview met

Times of Suriname.

Jamoena reageert hiermee op het verkeerson­geval van 19 februari, tussen twee lijnbussen van de PSB aan de Coesewijns­traat. De actiegroep zal komende week aan het directoraa­t Transport van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicat­ie een verzoek doen voor het opruimen van deze wegpiraten. “Wij als chauffeurs zijn al moe om een slechte naam te krijgen van de gemeenscha­p. We worden vaak betiteld als helldriver­s, herriescho­ppers en kleuters en dit wordt ons te veel”, zegt Jamoena. De chauffeurs zijn van mening dat de veroorzake­rs van het verkeerson­geval geen verantwoor­delijkheid­sgevoel hebben naar de passagiers toe en daarvoor gestraft moeten worden.

Jamoena zegt dat in sommige gevallen de chauffeurs zonder rijbewijs deelnemen aan het verkeer en zich dan nog misdragen. Aan het directoraa­t Transport zal er gevraagd worden voor strengere aanpak van deze chauffeurs. “Het is bewezen dat hoge boetes niet helpen, want aan het eind is het de vergunning­houder en niet de chauffeurs, die voor de kosten moet opdraaien. Ik zeg trek het rijbewijs in en ruim ze gewoon op”, zegt Jamoena.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname