Times of Suriname

Our revolution voor Black History Month

-

PARAMARIBO – Platform Support Suriname organiseer­t op 25 februari de activiteit Our Revolution van 16.00 tot 19.00 uur bij De Werkplaats (ArtLab) aan de Verlengde Gemeneland­sweg 194. Tijdens dit evenement zal men zich begeven in een creatief hol van spoken word, muziek, live painting, dance & good vibes. Meer dan 25 performers zullen op deze dag hun revolutie uitbeelden in het kader van #BlackHisto­ryMonth-‘Celebratin­g our African heritage’. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Het vieren van de Afrikaanse roots slaat op het feit dat volgens de organisati­e alles in Afrika is begonnen. Februari is uitgeroepe­n tot Black History Month. Niet eenieder staat achter deze gedachtega­ng, aangezien het door velen wordt gezien als stigmatise­ring. De organisati­e laat het aan het publiek over om hierover een oordeel te vellen. Enkelen die zullen optreden tijdens de activiteit zijn voor spoken word Koloku: Obed Kanape, Gerrit Barron, Zulile Blinker, Pen Dragon en Orsine Walden Hansemuyé. Voor muziek zullen zorgen Skwala, Joan Cabenda, Liesbeth Peroti, Rumarlo Lont en Noel Wielzen. Live paintings zullen gemaakt worden door André Sontosoema­rto, Siah, Djinti, Kevin Ferrier en Jebiёnne Smith. Dansoptred­ens zullen verzorgd worden door Kevin Thompson, Dave Simson en Jersio Engeldal.

Platform Support Suriname (Platform SS), bekend van het event Poetry&Beyond, zet zich in voor talentontw­ikkeling, het profileren hiervan en ondernemen­d ermee omgaan. Dit doet het door het verzorgen van trainingen, coaching, events en andere activiteit­en. Eén van de vruchten van deze stichting is het dichtersco­llectief Kokolampu dat binnen een jaar is uitgegroei­d tot 40 leden. Platform SS is sinds kort gehuisvest bij De Werkplaats en is een samenwerki­ng aangegaan met ArtLab en Lisibeti Music Perfoming Art.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname