Times of Suriname

20 NRPW YULMGDJ PHW VWUDIHLV WHJHQ HFKWSDDU GDW PRHGHU YHUJLIWLJG­H

-

AM6T(R'AM - +et echtpaar +ans :. 55 en 6usanne +. 56 dat het testament van de moeder van +ans zou hebben aangepast en haar daarna zou hebben vergiItigd staat morgen en vrijdag terecht voor moord. +ans en 6usanne zouden een aantal dure Amsterdams­e panden hebben willen inpikken die de moeder had gesrId na de dood van haar man.

Rietje (sselaar overleed in juni 2016 80 jaar oud. In 2000 was haar man (dward al overleden. 'e Iamilie had in de 2osterpark­buurt in Amsterdam waar Rietje woonde een aantal panden in bezit. 6inds de dood van haar man stonden die allemaal op naam van Rietje. 'e panden zouden na haar dood eerlijk worden verdeeld over haar drie zoons. +ans zou al langer bezig zijn geweest zijn inmiddels dementeren­de moeder te bewegen het testament te laten aanpassen uiteraard in zijn voordeel. 'e vrouw woonde een tijdje in een verzorging­stehuis maar +ans had haar daar weer weggehaald. 'e vrouw werd echter niet goed meer verzorgd en zou ernstig verwaarloo­sd zijn. Rietje werd omgebracht op het moment dat de twee andere zoons juist de rechter hadden gevraagd vast te stellen oI ze voldoende wilsbekwaa­m was om de testamentw­ijziging door te voeren. 2ok zou een flinke som geld zijn gestolen.

Rietje (sselaar kwam om het leven doordat ze een dodelijke hoeveelhei­d giItige stoffen had toegediend gekregen. In haar bloed zat een ongewone hoeveelhei­d oxycodon een sterke pijnstille­r die wordt gebruikt na operaties bij verwonding­en en kanker.

+ans en 6usanne staan morgen en vrijdag terecht voor moord. 9rijdag volgt de straIeis. Tijdens een eerdere zitting toen nog niet-inhoudelij­k ontkenden beiden iets met de dood van +ans¶ moeder te maken te hebben.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname