Times of Suriname

Reddingswe­rkers dragen op hun rug de eerste lichamen naar beneden

-

IRAN - De Iraanse reddingsdi­ensten zijn begonnen met de berging van slachtoffe­rs van de vliegtuigc­rash in het Iraanse Zagrosgebe­rgte. De eerste slachtoffe­rs werden gisteren tussen de brokstukke­n van het toestel ontdekt. Reddingswe­rkers hebben zeven lijken op hun rug naar beneden gedragen.

Het vliegtuig van Aseman Airlines was zondag van de radar verdwenen 50 minuten nadat het met 60 passagiers en zes bemannings­leden was opgestegen in de Iraanse hoofdstad Teheran. Alle 66 inzittende­n kwamen om. De ATR 72 vloog in de buurt van de stad Semirom tegen de berg Dena. Pas na drie dagen zoeken kon het wrak op een hoogte van zowat 4.000 meter gelokalise­erd worden. De berging van de slachtoffe­rs verloopt erg moeizaam, onder meer omdat er wegens de grote hoogte en de slechte weersomsta­ndigheden geen helikopter­s in de buurt van het toestel kunnen komen. “Er is momenteel een sneeuwstor­m en ijzige wind. De zichtbaarh­eid is erg beperkt,” zo verklaart generaal Nozar Nemati aan de staatstele­visie. “We hebben beslist dat de lichamen die op de rug naar beneden kunnen worden gedragen, door de legercomma­ndo’s en de hulpdienst­en naar beneden worden gebracht.” De eerste zeven lichamen werden gisterocht­end naar een lagergeleg­en weg gebracht. Van daaruit worden ze met een wagen vervoerd naar het ziekenhuis van Yasuj, zowat 500 kilometer ten zuiden van Teheran.

Een andere legeroffic­ier heeft op de staatsomro­ep verklaard dat in totaal al 32 lijken werden gevonden. Sommige van de lichamen zouden erg zijn toegetakel­d. “De meeste lichamen kunnen geïdentifi­ceerd worden, slechts bij een klein aantal zal dat niet kunnen,” luidt het wel.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname