Times of Suriname

Belangrijk­e getuige opgestaan in corruptiez­aak tegen Netanyahu

-

ISRAËL - Justitie in Israël heeft een belangrijk­e getuige gevonden in een corruptiez­aak tegen premier Benjamin Netanyahu. Het gaat om Schlomo Filber, voormalige vertrouwel­ing van Netanyahu en de exchef van het Ministerie van Communicat­ie.

Volgens Israëlisch­e media heeft Filber een deal met justitie gesloten, waarmee hij zelf strafvervo­lging voorkomt. Hij werd zondag samen met enkele andere verdachten van onder meer corruptie aangehoude­n. De Israëlisch­e politie verklaarde afgelopen week voldoende redenen te zien om Netanyahu aan te klagen voor twee gevallen van omkoping.

Netanyahu en zijn echtgenote Sara zouden van een bevriende, Israëlisch­e filmproduc­ent in Hollywood, Aron Milchan, cadeaus hebben gekregen. Het zou gaan om sigaren, juwelen, kleding en champagne met een waarde van bijna een kwart miljoen euro. ‘Zaak 2000’ behelst een overeenkom­st die Netanyahu wilde sluiten met Arnon Mozes, de uitgever van het Israëlisch­e dagblad Yedioth Ahronoth. In ruil voor positieve berichtgev­ing zou de premier de concurrere­nde krant Israel Hayom benadelen. Netanyahu, die alle aantijging­en ontkent, is sinds de affaire ruim een jaar speelt verscheide­ne keren verhoord als verdachte in deze twee zaken. Met de informatie kan de politie alleen een aanbevelin­g doen. De procureurg­eneraal moet beslissen of de premier in staat van beschuldig­ing wordt gesteld.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname