Times of Suriname

Surinaamse voetbalver­enigingen kunnen opleidings­vergoeding ontvangen

-

92(7%$/ ± De 8(F$delegatie bracht een aantrekkel­ijk aandachtsp­unt naar voren de 6urinaamse voetbalver­enigingen kunnen in aanmerking komen voor een opleidings­vergoeding. De teams die spelers hebben opgeleid, die nu in het buitenland spelen met een contract, kunnen aanspraak maken op een opleidings­vergoeding, al heeft 6uriname een amateursta­tus. Dit punt was zowel bij de 6urinaamse 9oetbal %ond als bij de vereniging­en niet bekend. De delegatie maakte verder bekend dat in de Concacaf regio probleem is.

9oorzitter -ohn .rishnadath van de 69% geeft aan dat vorig jaar ruim zeventien spelers naar het buitenland zijn vertrokken om een profcontra­ct af te dwingen. %epaalde spelers zijn teruggekee­rd, maar sommigen hebben wel een contract kunnen bemachtige­n. Zo heeft de voormalige Robinhood-speler Gleofilo 9lijter een contract kunnen afdwingen bij Ironi .ir\at 6hmona van Israsl, maar het team heeft door onwetendhe­id geen opleidings­vergoeding

dit ook een kunnen bemachtige­n. 9lijter heeft van tot en met gespeeld voor Robinhood. .rishnadath zegt dat er zoveel spelers van 6uriname actief zijn in het buitenland, maar door onwetendhe­id geen opleidings­vergoeding hebben ontvangen. De 8(F$-delegatie vertoefde zich van tot en met februari in 6uriname en bestond uit (va 3asTuier hoofd Internatio­nale %etrekkinge­n 8(F$ , .enn\ 0c/eod 0arketing Communicat­ions 6pecialist en (fraim %arak /egal and 2perationa­l specialist .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname