Times of Suriname

Real Madrid stijgt naar derde plaats

- Edin Dzekovan AS Roma ziet zijn inzet gestopt worden door doelman Alisson van Shakhtar. (Foto: Nusport)

92(7%$/ - Real 0adrid heeft het inhaalduel met streekgeno­ot /eganps in winst omgezet. De ontmoeting in het (stadio 0unicipal de %utarTue eindigde in een

- overwinnin­g voor het team van trainer Zinpdine Zidane. Het duel stond in eerste instantie voor december op het programma, maar werd uitgesteld vanwege de deelname van de .oninklijke aan het W. voor clubteams. /eganps kwam in de eerste helft amper in de buurt van het doel van .iko Casilla, maar toch kwam het team van $sier Garitano na zes minuten op voorsprong. De bal bleef in de doelmond liggen, na een redding van Casilla, waarna 8nai %ustanza het leer echter met zijn hoofd over de lijn werkte. Het team van Zidane zorgde nog voor het verstrijke­n van een half uur speeltijd voor de ommekeer. 1a balverlies van Dimitrios 6iovas in de elfde minuut kwam een pass van 0ateo .ovacic uiteindeli­jk terecht bij /ucas 9izTuez, die het leer diagonaal achter Ivan Cupllar schoot. Zeventien minuten later was het opnieuw raak. Het was Casemiro die de bal vervolgens langs Cupllar schoot en de basis voor de zege legde.

/eganps was na rust niet in staat om zijn vierde nederlaag op rij af te wenden, al was men na dik een uur spelen heel dicht bij de gelijkmake­r. /eganps verhoogde de druk, maar uiteindeli­jk werd het toch - . 1a een charge van Diego Rico op .ovacic schoot 6ergio Ramos vanaf elf meter de bal tegen de touwen.

Door de overwinnin­g neemt Real 0adrid de derde plek in /a/iga over van 9alencia

om . De voorsprong op nummer vijf 6evilla bedraagt negen punten. $tlptico 0adrid heeft zeven punten meer dan de titelverde­diger, terwijl koploper %arcelona liefst veertien punten meer verzamelde. (VI) 92(7%$/ - De eerste wedstrijd tussen 6hakhtar Donetsk en $6 Roma in de achtste finales van de Champions /eague is gisteravon­d in het voordeel van het team van 3aulo Fonseca gesindigd. De club uit 2ekraine zegevierde voor eigen publiek met - , dankzij treffers van Facundo Ferre\ra en Fred. Cengiz hnder had de bezoekers nog voor rust op voorsprong gezet en daarmee de belangrijk­e uittreffer voor i Gialloross­i gemaakt.

(en rake inzet van Cengiz hnder zorgde voor het klassenver­schil tussen beide teams in de eerste helft. In de eerste

minuten deden 6hakhtar en $6 Roma niet voor elkaar onder, met kansen over en weer. 9ier minuten voor de pauze sloeg het team van (usebio Di Francesco toe. Cengiz hnder ontsnapte na een steekpass van (din Dzeko aan de aandacht van Ismail\, waarna de 7urk de bal achter doelman $ndri\ 3\atov werkte.

In de tweede helft zorgde 6hakhtar voor de ommekeer. Het team van Fonseca had slechts zes minuten nodig om de tussenstan­d te nivelleren. Ferre\ra ontving een bal van <aroslav Rakitsk\, schudde .ostas 0anolas van zich af en plaatste de bal achter $lisson - . De doelman hield de bezoekers vervolgens op de been. Hij keerde een inzet van 0arlos van dichtbij en na dik een uur spelen zette hij op schitteren­de wijze zijn hand tegen een krullende inzet van 7aison.

Fred schoot 6hakhtar negentien minuten voor tijd naar de overwinnin­g, uit een vrije trap. 1a een overtredin­g van .evin 6trootman op 0arlos ging de %raziliaan achter de bal staan en schoot hij het leer op schitteren­de wijze via de onderkant van de lat achter $lisson - . Daar had het team van Di Francesco geen antwoord op.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname