Times of Suriname

Wolters Kluwer verwacht zeer goed 2018

-

ALPHEN AAN DEN RIJN Wolters Kluwer ziet de toekomst zonnig in. Ondanks wereldwijd­e politieke onzekerhed­en, verwacht de informatie­leverancie­r en dataanalis­t na een uitstekend 2017 een versnellin­g van de groei dit jaar.

Dat zegt Kevin Entricken, ceo van Wolters Kluwer in een toelichtin­g op de jaarcijfer­s over 2017. Het concern zag zijn omzet met 3% toeneme tot 4,4 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 668 milljoen euro, 8% hoger dan in 2016. Komend jaar wordt een spannend jaar door geopolitie­ke spanningen, zegt Entricken. De financiële topman verwacht niet dat de brexit veel invloed zal hebben op de resultaten van de ondernemin­g, omdat de handel van Wolters Kluwer met het Verenigd Koninkrijk betrekkeli­jk gering is.

Wel zijn de internatio­nale politieke onderhande­lingen over belastingr­egels van groot belang. “Veranderen­de internatio­nale tax rulings zijn voor ons een grote uitdaging, maar bieden ook veel mogelijkhe­den”, zegt Entricken. “Het zorgt voor onzekerhei­d, maar wij kunnen samen met de klanten naar oplossinge­n zoeken.” De belastingt­ak is een kernactivi­teit van de leverancie­r van data-analyses. Wolters Kluwer verwacht dat deze divisie in 2018 flink zal groeien. De winstmarge zal in de eerste helft van het jaar als gevolg van forse investerin­gen nog iets achterblij­ven.

Desalniett­emin ziet Wolters Kluwer dit jaar met veel vertrouwen tegemoet. De operatione­le marge komt naar verwachtin­g uit tussen de 22,5% en 23%. In 2017 was die 22,2%. De winst per aandeel zal in 2018 tussen de 10% en 15% stijgen.

Het concern wil dit jaar voor 400 miljoen euro eigen aandelen inkopen. In 2018 eindigt het driejarig strategisc­h plan van Wolters Kluwer, waarbij vooral is ingezet op digitalise­ring en specialist­ische kennis. “Wij zullen de slag naar digitalise­ring en kunstmatig­e intelligen­tie verder doorzetten”, kondigt Entricken aan. Bij het aantreden van ceo Nancy McKinstry in 2003 was de verhouding tussen print en digitaal 75/25. Nu is die 15/85. In de komende jaren zal het aandeel digitaal alleen maar verder groeien ten koste van print. Aanddeelho­uders reageerden uiterst tevreden op de resultaten. Een uur na opening van de beurs stond Wolters Kluwer ruim 3% hoger.

(De Telegraaf/Foto: VastgoedBe­richten)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname