Times of Suriname

ABVV Horval blokkeert logistiek depot Metro

-

Na de 24-urenwerkon­derbreking aan de fabriek Vandemoort­ele te Seneffe op 22 januari zet ABVV Horval haar strijd voort om de reintegrat­ie van Laurent, haar hoofddeleg­ee, te eisen. Dit keer was het de beurt aan het Metro-platform in Izegem. Militanten blokkeerde­n het logistiek centrum van de winkel en meerdere vrachtwage­ns van Vandemoort­ele konden niet uitrijden. De komende dagen beloven ze meer acties op andere sites van Vandemoort­ele.

Omstreeks middernach­t arriveerde­n vakbondsaf­gevaardigd­en en militanten van ABVV Horval uit heel België bij het logistiek centrum Metro van Izegem. De bedoeling was te beletten dat een twintigtal vrachtwage­ns uitrijden die voedingsmi­ddelen van het merk Vandemoort­ele vervoeren.

Volgens het ABVV waren er ook vakbondsmi­litanten uit Vlaanderen het stakingspi­ket van Seneffe komen ondersteun­en. Ze hebben allen één boodschap: “Je raakt niet aan een ABVV-delegee. Laurent moet terug in dienst genomen worden.”

De politie is omstreeks 3 uur tussengeko­men waardoor de militanten moesten vertrekken. “Dit is een schending van het stakingsre­cht,” klinkt het bij het ABVV.

“Een vakbondsve­rtegenwoor­diger is essentieel om de sociale democratie in het bedrijf en het welzijn van de werknemers te waarborgen. Vandemoort­ele moet dat aanvaarden en Laurent opnieuw opnemen in het bedrijf, zo niet dan loopt het bedrijf het risico dat er nog andere acties plaatsvind­en op andere sites,” aldus de ABVV-militanten.

(De Wereld Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname