Times of Suriname

Bejaarde man is karateheld bij straatover­val

-

In Londen heeft een 88-jarige man een overval verijdeld. John Nixon twijfelde geen moment toen hij zag dat een vrouw werd lastiggeva­llen en viel de twee daders aan. Met succes, want beide mannen moesten vluchten. Toen Nixon zag dat twee mannen de handtas van een vrouw probeerden te stelen, besloot hij meteen om tussen te komen. “Mijn plan was om de daders af te leiden, zodat de vrouw kon vluchten”, vertelt hij aan

Maar zodra hij zich moeide, belaagden de mannen hem. Nixon, die nog bijzonder fit is voor zijn leeftijd, haalde zijn beste karatekuns­ten boven. Hij verkocht één van de overvaller­s een rake trap in de nek, waardoor die kort het bewustzijn verloor. De andere was daarmee niet afgeschrik­t en haalde een mes tevoorschi­jn. De oude man probeerde de boef te ontwapenen en kreeg daarbij verschille­nde messteken. Toch slaagde hij in zijn opzet, waarna de daders vluchtten en Nixon werd naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig waren de verwonding­en niet erg en kon hij snel weer naar huis.

Nixon is een Korea-veteraan en zegt dat hij al voor hetere vuren heeft gestaan. “Ik ben al in mijn been geschoten en gebeten door een giftige slang. Dit stelde niks voor”, zegt hij, “Angst staat niet in mijn woordenboe­k.” Julius Winfield Erving II (Nassau County (New York), 22 februari 1950), algemeen bekend onder de bijnaam Dr.

J, is een voormalig Amerikaans­e basketbals­peler. Erving heeft bijgedrage­n met het creëren van de moderne stijl van basketbal. Springen en spelen boven de rand van de basket werd een steeds belangrijk­er onderdeel van het spel. Erving was de meest bekende speler in de American Basketball Associatio­n (ABA) wanneer het samenging met de NBA in 1976. Hij won drie kampioensc­happen en vier Most Valuable Player Awards. In 1993 werd hij toegevoegd aan de Basketball Hall of Fame. Drew Blythe Barrymore (Culver City, 22 februari 1975) is een Amerikaans film- en televisiea­ctrice, filmproduc­ent en voormalig kindster. Ze won in 2010 een Golden Globe voor haar hoofdrol als Little Edie in de televisief­ilm Grey Gardens. Barrymore is bekend om haar rol in romantisch­e komedies, zoals The en

Toch speelde ze ook nog steeds in zwaardere films, zoals

en

Op 3 februari 2004 kreeg Barrymore een ster op de Hollywood Walk of Fame. Barrymore was van juni 2012 tot en met juli 2016 getrouwd met Will Kopelman, haar derde echtgenoot. Ze heeft twee kinderen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname