Times of Suriname

“De wereld heeft belangstel­ling voor Suriname”

-

PARAMARIBO - “Er is heel veel belangstel­ling vanuit de wereld voor Suriname”, benadrukte president Desi Bouterse gisterocht­end tijdens de herdenking van de Dag van Bevrijding en Vernieuwin­g op het Revolutiep­lein. Grote landen zoals Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika die deel uitmaken van de BRICS-formatie hebben uitnodigin­gen voor hem gestuurd, terwijl hooggeplaa­tste functionar­issen van andere landen de komende periode naar Suriname zullen afreizen, om gesprekken te voeren met het staatshoof­d.

Een van de activiteit­en die op de agenda staat, is een bezoek aan Brazilië tegen half maart. Daarnaast heeft de koning van Marokko een uitnodigin­g voor Bouterse gestuurd en hetzelfde is het geval met Servië, de Arabische Emiraten en India. Ook zal de premier van India een officieel bezoek brengen aan Suriname. Binnenkort reizen onder andere de ministers van Buitenland­se Zaken van Marokko, Rusland en de Overzeese gebieden af naar ons land. Een bezoek van premier Ralph Gonsalves van St. Vincent & the Grenadines ligt in het verschiet. Gonsalves zal volgens de president, nadat vicepresid­ent Ashwin Adhin de Caricom-top heeft bijgewoond, hem vergezelle­n op zijn terugreis naar Suriname.

“Deze ontwikkeli­ng geeft toch duidelijk de enorme belangstel­ling aan, die de buitenwere­ld voor Suriname heeft”, onderstree­pt het staatshoof­d. Gezien de vele geplande buitenland­se reizen grapte Bouterse dat hij “de komende tijd in de lucht zal wonen”. In zijn toespraak in verband met de 38ste herdenking van 25 februari 1980, zei hij dat Surinames grootste exportprod­uct geen goud of olie is. Het grootste exportprod­uct is de multi-etnische samenlevin­g die vredig met elkaar weet te leven. Een andere kwestie die de president prijzenswa­ardig vindt, is dat op vrijdag 170 landen voor Suriname zullen bidden. Dit typeert hij niet als een toevalligh­eid. Bouterse vindt daarom dat wij als samenlevin­g ook ons deel moeten doen door ook te bidden voor ons eigen land. TM/VRT

 ??  ?? President Bouterse legt, zoals gewoonlijk, een krans bij het Revolutiep­lein. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. In zijn toespraak haalde hij aan dat de wereld veel belangstel­ling heeft voor Suriname. (Foto: Johan de Randamie)
President Bouterse legt, zoals gewoonlijk, een krans bij het Revolutiep­lein. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. In zijn toespraak haalde hij aan dat de wereld veel belangstel­ling heeft voor Suriname. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname