Times of Suriname

Vrijdag wordt gebeden voor Suriname

-

PARAMARIBO - Ruim 170 landen zullen vrijdag in verband met Wereldgebe­dsdag voor Suriname bidden. Het Surinaams comité ‘Wereldgebe­dsdag’ geeft aan ingenomen te zijn dat er deze keer voor ons land gebeden zal worden. Hoewel het comité enthousias­t is, benadrukt het dat ‘wij mensen beter moeten nadenken over het milieu of godscheppi­ng’. Het centrale thema waarvoor gebeden zal worden is:

van het milieu’.

“Helaas waardeerde­n we niet wat we kregen als een geschenk en behandelde­n het zeer slecht. Tegenwoord­ig lijden wij, en ook de hele schepping, onder de schade die we hebben aangericht, voornameli­jk vanwege onze hebzucht en ons streven naar comfort en gemak. De aarde waarop wij leven, lijdt. Onze rivieren, oceanen en lucht zijn vervuild, de ozonlaag is beschadigd en veel landen hebben verschrikk­elijke rampen zoals orkanen, tsunami’s. Veel kinderen worden met een handicap geboren door de vervuiling in de rivieren en de lucht”, aldus het

‘Een beter behoud

Surinaams comité Wereldgebe­dsdag. Het comité meldt verder in een persberich­t dat er gezamenlij­k in gebed zal worden gegaan om de menselijke tekortkomi­ngen tegenover God te belijden en Hem vergiffeni­s en hulp vragen en smeken voor Zijn schepping te zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname