Times of Suriname

5XLP SHUVRQHQ KHEEHQ DO '1$ DIJHVWDDQ LQ ]DDN 1LFN\ 9HUVWDSSHQ

-

LIM%8R* - 'e 'N$aInames van zaterdag zijn in dozen verzameld en administra­tieI verwerkt. 9ervolgens gaan ze naar het Nederlands )orensisch Instituut N)I voor onderzoek. =ondag is het onderzoek weer verder gegaan. “Er is weer sprake van een gestage toestroom”, zei een woordvoerd­er van de politie.

'e politie besluit pas na 18 maart, als alle andere onderzoeke­n aIgerond zijn, wat er gebeurt met de mensen die wel opgeroepen zijn maar zich niet gemeld hebben. Mensen die zaterdag door privp-omstandigh­eden niet konden komen, kunnen zich ook zondag oI een andere dag melden, aldus de woordvoerd­er.

+et onderzoek dat door de politie uitgevoerd wordt is een zogeheten verwantsch­apsonderzo­ek. In totaal hebben 17.500 mannen een oproep gekregen om vrijwillig 'N$ aI te staan bij aInamepunt­en in LandgraaI, %runssum, +eerlen en +eibloem. Nog eens vierduizen­d mannen krijgen volgende week een oproep.

'e oproep betreIt mannen die in 1 8 in de buurt van de locatie woonden waar het lichaam van Nick\ 9erstappen werd gevonden. +et is het grootste 'N$verwantsch­apsonderzo­ek ooit in Nederland.

Op 11 augustus 1 8 werd de 11-jarige Nick\ 9erstappen dood aangetroII­en in een dennenbosj­e op de %runssummer­heide. =ijn lichaam werd gevonden op ongeveer 1.200 meter van het jeugdkamp waar hij verbleeI. 'e jongen was toen al zo’n veertig uur vermist. +et is nog altijd onduidelij­k wie er achter de moord op Nick\ 9erstappen zit. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname