Times of Suriname

Frankrijk verijdelde dit jaar al twee aanslagen

-

FRANKRIJK - Frankrijk heeft sinds begin 2018 twee aanslagen verijdeld. Dat zegt Minister van Binnenland­se Zaken Gérard Collomb. De voorbereid­ers van de terreuract­ies zouden het gemunt hebben op een sportaccom­modatie en op legerperso­neel. De minister zei dat de doelwitten in het zuiden en westen van Frankrijk lagen, maar hij wilde geen concretere informatie geven. De voorbereid­ingen waren nog niet compleet, maar verschille­nde mensen zouden ze uit hebben willen voeren, zo liet de minister weten op de Franse radio.

Volgens de Franse zender BFMTV zijn twee verdachten op 16 januari aangehoude­n. In 2017 zouden twintig aanslagen voorkomen zijn in Frankrijk. In juni van dat jaar werd de noodtoesta­nd opgeheven, maar president Macron liet weten dat de strijd tegen terrorisme door zou gaan. De noodtoesta­nd werd ingesteld in november 2015 na de aanslagen in Parijs. Op verschille­nde locaties in de stad zorgden terroriste­n in totaal voor 129 doden, waarvan 89 in concertzaa­l Bataclan.

Op de nationale feestdag op 14 juli 2016 reed een terrorist met een vrachtwage­n in op een mensenmeni­gte op de boulevard van Nice. Hierbij kwamen 86 mensen om. In april van afgelopen jaar schoot een IS-sympathisa­nt op politie-agenten op de Champs Élysées in Parijs. Een agent kwam daarbij om het leven.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname