Times of Suriname

.DQH VFKLHW 7RWWHQKDP ODQJV &U\VWDO 3DODFH 0RHQJRQHVH GHUE\ HLQGLJW JHOLMN

- Dele Alli van Tottenham Hotspur wordt getackeld door twee verdediger­s van Crystal Palace. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft gistermidd­ag een benauwde overwinnin­g geboekt. Het team van Mauricio Pochettino zegevierde met 0-1 bij Crystal Palace, dankzij een doelpunt van Harry Kane in de 88ste minuut.

De eerste 45 minuten werden gekenmerkt door twijfelach­tige optredens van de keeper. Na acht minuten zorgde Wayne Hennesey zorgde voor onrust in zijn eigen strafschop­gebied. Hij riep na een vrije trap van Christian Eriksen richting het zestienmet­ergebied dat hij voor de bal ging, om zich vervolgens terug te trekken. James Tomkins werkte de bal tijdig weg. Vlak daarna herstelde Hennessey zich met een goede redding op een inzet van Kane.

Luttele minuten voor rust ontsnapte Hugo Lloris aan een straf, toen hij de bal ogenschijn­lijk buiten het strafschop­gebied aanraakte. Kevin Friend en consorten lieten echter doorspelen. Crystal Palace kwam in offensief opzicht amper in het verhaal voor, in het bijzonder Alexander Sorloth kwam niet in het verhaal voor, maar Roy Hodgson kon tevreden zijn over de inzet en defensieve stabilitei­t van zijn elftal.

In de tweede helft liet Tottenham zich ietwat meer zien, maar het hield niet over en Pochettino zag hoe zijn team pas in de 73e minuut de eerste grote kans na rust creëerde. Een zwak maar precies schot van Ben Davies in de hoek werd nipt door Hennessey tot corner verwerkt. Tien minuten later miste Serge Aurier een dot van een kans.

In de slotfase probeerde Dele Alli, op wie veel kritiek is om onder meer zijn schwalbes, de scheidsrec­hter tevergeefs te foppen met een duik. Uiteindeli­jk was het Kane die zijn team aan drie punten hielp. Na een corner van Christian Eriksen kopte de aanvaller de bal via de vingers van Hennessey in het doel: 0-1.

(VP) VOETBAL - Het Moengonese derby tussen Inter Moengo Tapoe en Notch in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond is op een akkoordje gegooid in het Ronnie Brunswijks­tadion: 1-1. Notch is in deze er bekaaid van afgekomen, want het team heeft twee cruciale punten laten liggen voor de strijd om het kampioensc­hap. Notch heeft 31 punten, drie minder dan koploper Robinhood. IMT heeft 21 punten.

IMT was de bovenligge­nde partij, want het creëerde ook de betere kansen. Alleen kon de titelverde­diger het net niet vinden. Soms werd er naar het doel geschoten of doelman Paulo Roberto van Notch bracht de redding. Notch hield de score gelijk en kwam in de 36ste minuut op een voorsprong, door een doelpunt van Galgyto Talea: 1-0. In het strafschop gebied kwam de bal tegen de hand van een speler van IMT en de scheidsrec­hter wees naar de witte stip. De clubtopsco­order maakte geen fout en maakte zijn achtste doelpunt van de competitie. Lang van deze voorsprong kon Notch niet genieten, want nog voor rust kwam IMT langzij. Romano Holtuin, die eerder faalde om doelman Roberto te verslaan, was dit keer trefzeker; hij bracht de teams op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft hebben de teams kansen gehad, maar tot doelpunten kwamen ze niet. Botopasie - Papatam: 2-0, WBC – Voorwaarts: 3-1 en Leo Victor - Nishan’42: 2-0.