Times of Suriname

369 GHHOW WLN XLW DDQ )H\HQRRUG

-

VOETBAL - Koploper PSV heeft zondagmidd­ag geen fouten gemaakt in de topper van de Eredivisie tegen Feyenoord. In De Kuip zette de ploeg van trainer Phillip Cocu een overtuigen­d optreden neer tegen de huidige kampioen: 1-3.

Na 23 minuten kwam PSV verdiend op voorsprong. Een voorzet van Steven Bergwijn belandde precies op het hoofd van de vrijstaand­e Santiago Arias: 0-1. Tien minuten voor rust sloeg de koploper nogmaals toe. Na een slippertje van Bart Nieuwkoop kon Bergwijn vrij door op Brad Jones. Het rollertje van de PSV-aanvaller belandde via de binnenkant van de paal in het Rotterdams­e doel: 0-2. Daarmee leek PSV het traditione­el lastige duel in De Kuip al voor rust in het slot te gooien.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhors­t wisselde in de rust Steven Berghuis voor Jean-Paul Boëtius. Dat pakte na tien minuten in de tweede helft goed uit, want bij de eerste de beste Rotterdams­e aanval was het direct raak. Een voorzet van Boëtius vond het hoofd van Tonny Vilhena, die knap tegendraad­s raak kopte: 1-2.

De vreugde bij Feyenoord was maar van korte duur. Jones reageerde een paar minuten slecht op een schot van Bergwijn en tikte de bal precies voor de voeten van Pereiro: 1-3. Bergwijn was zodoende betrokken bij alle treffers van zijn ploeg.

In het restant van de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar voor PSV. De ploeg van Cocu zet met nog negen speelronde­s te gaan en een voorsprong van zeven punten een grote stap richting de landstitel. (De Telegraaf)