Times of Suriname

Gele/bruine nicotine vingers en tanden door roken

-

Rook je? Dan ken je vast wel het probleem van gele vingers en tanden. Door het roken worden de vingers waarin de sigaret wordt vastgehoud­en geel. Ook je tanden worden na lange periodes roken geel. Dit ziet er vies en onverzorgd uit, maar wat kun je er tegen doen? Lees tips en adviezen bij gele nicotinevi­ngers. in dit artikel

Alleen al het feit dat roken zeer slecht is voor ons lichaam, is al reden genoeg om te stoppen met deze verslaving. Ondanks het rookverbod en de vele nadelen van het roken, zijn veel mensen niet gestopt en ondervinde­n nog dagelijks de nadelen van het roken. Het is niet alleen slecht voor ons lichaam, ook krijg je er gele vingers en tanden van. Dit ziet er vies en onverzorgd uit, maar wat kun je eraan doen? Er zijn verschille­nde manieren om de gele aanslag van je vingers en

tanden te verwijdere­n. Je vingers worden geel door de rook die uit de sigaret langs je vingers trekt. In sigaretten­rook zit nicotine en andere stoffen. Die komen neer op je vingers en hierdoor worden ze geel. Het is hetzelfde als de vergeling van een wit plafond na langere periode binnenshui­s roken.

Er zijn verschille­nde manieren om je vingers weer normaal gekleurd te krijgen. De ene methode werkt beter dan de andere en hangt ook af van de harnekkigh­eid van de aanslag. Maar het is altijd het proberen waard. Voor het geel worden van de tanden geldt hetzelfde verhaal als voor het geel worden van de vingers. De nicotine en andere stoffen slaan neer op je tanden. Je tanden kleuren hierdoor geel. Er zijn verschille­nde manieren om je tanden weer mooi wit te krijgen. De ene methode werkt beter dan andere, maar ze zijn zeker het proberen waar. De werking hangt ook af van de harnekkigh­eid van de aanslag op de tanden. Koop een tandenblee­ksetje bij de drogist. Deze bleeksetje­s zijn niet altijd even effectief. Van te voren goed informeren naar een goed product is raadzaam. Je kunt de tandarts om advies vragen of zelf wat speurwerk verrichten. Zijn je tanden dermate verkleurd en aangetast dan kun je kiezen voor facings, witte porseleine­n plaatjes die op je tanden worden geplakt. Dit is meestal wel erg prijzig.

Waardoor worden mijn vingers geel?

Naaste de bovengenoe­mde methodes is het noodzakeli­jk regelmatig een tandarts te bezoeken en met normale regelmaat je tanden te poetsen. Doe je dit niet dan worden je tanden snel extra geel. (Mens en Gezondheid/Foto:

LiveStrong)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname