Times of Suriname

In problemen

-

Diljit Dosanjhs lied Pant Mein Gun uit zijn laatst uitgekomen film Welcome To New York is in problemen gekomen, nadat een 59-jarige bewoner van Mumbai een aanklacht indiende tegen de makers van de film.

De aanklager, Harjeet Singh, zei dat het lied ‘ordinair’ was en de gevoelens van de sikh-gemeenscha­p heeft gekwetst. Hij heeft een aanvraag bij de rechtbank ingediend, op zoek naar een bewijs om een zaak onder sectie 294 (ordinaire handelinge­n en liederen), 295A (opzettelij­k en kwaadwilli­g) van de IPC te registrere­n, en ook relevante secties van de IT Act tegen de filmacteur en zanger (Diljit Dosanjh), tekstsschr­ijver (Danish Sabri) en muziekregi­sseur (Sajid en Wajid).

Hij vertelt: “De videoclip van het lied, waarin de hoofdacteu­r (Diljit) gekleed is als een sikh, terwijl hij onzedelijk­e teksten zingt en op een onzedelijk­e manier danst, heeft de religieuze opvattinge­n van de sikhs beschadigd.”

Een bron zei verder: “De eiser beweert dat de teksten tegen de principes van de godsdienst van de sikhs handelen. Hij stelt voor dat Diljit Dosanjh de leringen van de gemeenscha­p moest hebben gerespecte­erd, voordat hij het lied zong. Diljit was nooit eerder in zo een situatie.”

De advocaat van de film, Vibhav Krishna vertelt: “Onze cliënt, Pooja Films, heeft als filmproduc­ent, een aantal telefoontj­es ontvangen en een heleboel politiekla­chten en verzoeken zijn in de rechtszaal ingediend, die bezwaar hebben op de tekst van het lied. Al deze aantijging­en zijn vals en ongegrond.” (BizAsia/Foto: HafizulBD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname