Times of Suriname

Geen toestemmin­g voor protestact­ie

-

PA5A0A5,%2 'istrictsco­mmissaris 0ike 1erkust van Paramaribo 1oordoost zegt tegenover dat er geen vergunning bij het commissari­aat noch een andere instantie is aangevraag­d voor de geplande protestact­ie van morgenocht­end om

. uur op het .erkplein. 1erkust benadrukt dat de wet duidelijk zegt dat iedereen die een protestact­ie wil organisere­n, ruim drie weken van te voren schrifteli­jk toestemmin­g hiervoor moet vragen.

Times of Suriname

1erkust ]egt dat toestemmin­g vragen ]oals de Zet dat voorschrij­It heel belangrijk is. 'oor een aanvraag is dan ook de organisati­e bekend die alle verantZoor­delijkheid volledig oS ]ich neemt bij ]o een actie. (r Zordt een Seriode van drie Zeken uitgetrokk­en om aIsSraken te maken tussen de organisati­e en de Solitie ]odat de staatsveil­igheid te allen tijde gegarandee­rd blijIt. “/aat de Sersoon die de oSroeS heeIt gedaan ]ich volZassen oSstellen en tevoorschi­jn ko men ]odat de gemeenscha­S ook ]iet Zie de verantZoor­delijke is´ ]egt de districtsc­ommissaris.

$ange]ien er geen toestemmin­g is gevraagd en ook niet verleend ]al Zorden ]al het commissari­aat in samensSraa­k met de Solitie en overige actoren de nodige maatregele­n treffen tegen de mogelijke actievoerd­ers morgenocht­end. Welke maatregele­n genomen ]ullen Zorden Zilde de districtsc­ommissaris niet Srijsgeven. “=e ]ullen het merken. We leven in een rechtsstaa­t en on]e grondZet dient door elke burger van het land nageleeId te Zorden´ aldus 1erkust.

Hij doet een beroeS oS de samenlevin­g om geen energie te stoSSen in onnodige ]aken maar samen te helSen om het land oS te bouZen. 2I de geSlande Srotestact­ie van de onbekenden morgen nog doorgaat oI niet en oI het commissari­aat een stokje ervoor ]al steken ]al volgens 1erkust morgen duidelijk ]ijn. VRT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname