Times of Suriname

³&ULPLQDOLWH­LW DO ]HV PDDQGHQ DDQ KHW GDOHQ´ :HO]LMQ VOXLW EHZXVWH DDQZDNNHUL­QJ RQYHLOLJ JHYRHO QLHW XLW

-

PA5A0A5,%2 'e criminalit­eit is volgens )erdinand :elzijn, minister ad interim op -ustitie en Politie, aan het dalen. 'e bewindsman zegt op basis van statistiek­en te concludere­n dat zeker de afgelopen zes maanden er steeds sprake is ge weest van een dalende trend. 'e vrees en het angstgevoe­l die er in de samenlevin­g zou zijn, is volgens :elzijn, vermoede lijk, het werk van de media en anderen.

“'e kranten hebben de geZoonte om van hun hooIdSagin­a gebruik te maken sommige incidenten soms oS te bla]en´ ]ei Wel]ijn gisteren in 'e 1ationale $ssemblee '1$ oS vragen die gesteld ]ijn omtrent de criminalit­eitsbeheer­sing. Hij beroeSt ]ich oS statistiek­en van het loSende kZartaal en het laat ste kZartaal van Zaarin een duidelijke daling van het criminalit­eitscijIer te merken ]ou ]ijn. 'e oSSositie heeIt hem gevraagd de]e statistiek­en te Sresentere­n aan het Sarlement.

.rishna 0athoera 9H3 herinnerde '1$voor]itter -enniIer *eerlings6i­mons eraan dat ]ij al ruim drie jaar vraagt naar de statistiek­en omtrent de criminalit­eit maar die laten nog oS ]ich Zachten.

3atricia (tnel 136 haalde concrete voorbeelde­n van berovingen aan die ]ich de aIgeloSen dagen hebben voorgedaan. Wel]ijn reageerde hieroS met de insinuatie dat het niet uitgeslote­n is dat het onveilige gevoel beZust in de hand Zordt geZerkt. “'at het gevoel Zelk hier Zordt gestaleerd als ]ou er sSrake ]ijn van angst en vrees in die samenlevin­g dat kan mogelijk beZust Zorden gedaan´ aldus Wel]ijn. 3atricia (tnel voelde ]ich aangesSrok­en en Zees de beZindsman hieroS.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname