Times of Suriname

Scheepskap­itein doodgescho­ten

-

PARAMARIBO - Het ontzielde lichaam van de kapitein van een boot is gisteren overgebrac­ht naar Paramaribo. Hij is vorige week dodelijk geraakt toen zeerovers een overval pleegden in een boot, waarin hij met vier vissers zat.

De rovers schoten de kapitein in de buikstreek. Zij maakten onder meer vis en de machine van de boot van de slachtoffe­rs buit. De vier bemannings­leden liepen geen letsel op. Zij waren in de omgeving van de Wia Wia bank om te vissen. Daar werden zij overrompel­d door de rovers die in twee afzonderli­jke boten kwamen. Het is niet bekend om hoeveel rovers het gaat. Zij waren gewapend en vermoedeli­jk ook gemaskerd. Na de daad verlieten zij in hun boten de plaats. De boot van de slachtoffe­rs dreef naar de modderbank waar de vier vissers hulp begonnen te zoeken. Zij gingen het bos in en kwamen daarna terug in de boot. Pas na enkele dagen kregen zij hulp van een boot die voorbij voer. De maritieme politie werd toen ingeschake­ld. Zij ging zaterdag naar de locatie, maar kon de boot niet vinden. Maandagoch­tend wist een andere vissersboo­t het vaartuig van de slachtoffe­rs te signaleren en door te geven aan de maritieme politie die meteen naar de plaats ging. Op aanwijzing van die vissers werd de boot met het lijk van de kapitein aangetroff­en. De maritieme politie bracht samen met de kustwacht het lijk over naar Paramaribo. Het ontzielde lichaam is in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. Het onderzoek naar de zee roof is gaande.

WJ

 ??  ?? Het bedekte lijk van de kapitein die vorige week werd vermoord op zee, toen zeerovers een overval pleegden in zijn boot, is gisteren naar Paramaribo overgebrac­ht.
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Het bedekte lijk van de kapitein die vorige week werd vermoord op zee, toen zeerovers een overval pleegden in zijn boot, is gisteren naar Paramaribo overgebrac­ht. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname