Times of Suriname

Jongeman bekent seks met meisje

-

PARAMARIBO – RF (22) bekende gisteren dat hij een keer seks heeft gehad met een minderjari­g meisje. Hij kwam haar op 22 december tegen in een winkel, waar hij haar kreeg.

Volgens hem stuurde zij hem een vriendscha­psverzoek, terwijl het meisje aangeeft dat de jongeman dat deed. Zij begonnen met elkaar te chatten. Hij zou in de periode van 25 tot 27 december seksuele handelinge­n met haar hebben gepleegd. Zij

Facebook-naam

vertelde dat het twee keer gebeurde, terwijl de jongeman aangeeft slechts een keer intiem te zijn geweest met haar. Volgens hem zei het meisje dat ze zeventien jaar was en al moeder was. Op een vraag van de rechter of het meisje eruit zag als een moeder, gaf hij geen antwoord. RF vroeg haar niet waar zij naar school ging. Hij vroeg haar om een serieuze relatie, waarmee zij instemde. RF kan zich niet meer herinneren of hij naaktfoto’s van zichzelf voor haar verstuurde. Deze naaktfoto’s zijn echter opgeslagen in de telefoon van de moeder van het slachtoffe­r. Het slachtoffe­r gebruikte deze telefoon. Volgens hem duurde de relatie van 22 tot 27 december. Op 27 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ Romeo F had toen reeds aan de politie gezegd dat RK hem de doos gaf om te posten, waarin 3380 gram cocaïne is onderschep­t. Hij kreeg daarna bezoek van zijn vrouw die zei dat hij de naam van RK niet moest noemen. Romeo F ontkende daarom bij de politie dat RK de verstrekke­r was. Zijn vrouw gaf toe dat zij haar man vroeg om RK niet aan te wijzen, omdat zij bang was voor hem. Na een maand deed zij aangifte wegens bedreiging tegen RK. De vrouw vertelde dat zij heeft nagedacht over zichzelf. Zij vertelde dat zij ziek werd en de schoolpres­tatie van haar kind ging achteruit. Romeo F verklaart dat hij inderdaad de doos postte voor ene RK. Hij kent hem sedert 2005 toen hij in de gevangenis was. In 2015 raakte Romeo F in geldproble­men toen zijn moeder ziek werd. Hij vroeg hulp aan RK die hem geld leende. Op den duur kon hij de man niet terugbetal­en. RK gaf hem de doos met snacks en specerijen om te posten. Hem was ook een identiteit­skaart met zijn foto en een andere naam gegeven. Zijn schuld zou worden kwijtgesch­olden. Bovendien kreeg hij benzinegel­d. Aan de hand van camerabeel­den bleek dat Romeo F de doos postte. Op 10 april wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname