Times of Suriname

-DDUOLMNV ZRUGHQ LQ 1HGHUODQG SHUVRQHQ YHUPLVW

-

$M6T(5D$M De politie krijJt jaarlijks veertiJdui­zend meldinJen van vermissinJ­en. De meeste vermiste personen keren binnen een etmaal on Jedeerd teruJ. 9oor de 1 ja riJe Orlando Boldewijn uit 5otterdam liep het anders af: duikers haalden zijn leven loze lichaam maandaJavo­nd uit het water in de +aaJse wijk <penburJ waar hij acht daJen eerder voor het laatst was Jezien. +oe Jaat de po litie om met vermissinJ­en" (n welke afweJinJen zijn Jemaakt bij Orlando" Orlando werd voor het laatst Jezien op zondaJ 1 februari. +ij had die daJ twee dates via *rindr een datinJapp voor homo¶s. De laatste per soon zette de vwo scholier af bij de straat B|ttJerwater in de +aaJse wijk <penburJ waar vandaan hij teruJ zou reizen naar zijn woonplaats 5otterdam. +ij appte zijn moeder dat hij op weJ was naar huis maar er wordt Jetwijfeld aan de authenti citeit van de berichtjes om dat de woordkeuze afwijkt van Orlando¶s taalJebrui­k. MaandaJavo­nd werd duide lijk dat Orlando nooit verder is Jekomen dan B|ttJerwater: zijn lichaam werd daar door duikers uit het ijskoude water Jevist. De politie onderzoekt momenteel de doodsoorza­ak. De vermissinJ van Orlando staat niet op zichzelf. De po litie krijJt jaarlijks zo¶n veer tiJduizend meldinJen van vermissinJ­en en ontvoerin Jen in 1ederland onder wie tweeduizen­d kinderen. +et overJrote deel 0 procent wordt binnen 2 uur teruJ Jevonden. 1a een jaar zijn hooJuit noJ vijftien tot twin tiJ mensen niet terecht.

µDie kunnen vrijwilliJ naar het buitenland zijn vertrok ken of door een onJeval om het leven zijn Jekomen¶ Jeeft (d .raszewski van de /andelijke (enheid als mo Jelijke opties. De politiepa Jina van 9ermiste .inderen leert dat het Jros van de ver dwenen minderjari­Jen door een van de ouders is meeJe nomen naar het buitenland. +et bekendste voorbeeld is de jariJe ,nsiya die in de zomer van 201 door drie onbekende mannen uit haar woonplaats $msterdam werd ontvoerd. =e verblijft nu bij haar vader in ,ndia.

µDe politie wint eerst zoveel moJelijk informatie in en Jaat dan prioritere­n¶ zeJt .raszewski. µBij kinderen onder de 1 jaar demente rende bejaarden en mensen die medicijnen nodiJ heb ben wordt alles uit de kast Jehaald.

,n andere Jevallen bijvoor beeld als het Jaat om een pu ber van 1 die voor de derde keer na een ruzie met zijn va der is weJJelopen is het niet De foto van Orlando Boldewijn die afgelopen zondag door de politie werd verspreid.(Foto: Vermist Kind Alert) meteen nodiJ om met de M( paarden en een helikopter uit te rukken.¶

,n de zaak Orlando werd het onderzoek pas op zon daJ een week na zijn ver missinJ µopJeschaa­ld¶. De politie verspreidd­e een persberich­t en flyerde in de wijk <penburJ. Ook werd bekend dat de *rindr date van Orlando niet werd aan Jemerkt als verdachte. +et verhoor Jaf hiertoe Jeen aan leidinJ. &amerabeeld­en uit de omJevinJ leverden niets op en uit onderzoek bleek dat Orlando zijn telefoon en bankpas sinds de daJ van de verdwijnin­J niet meer had Jebruikt.

Pas afJelopen maandaJ werd door de politie een Team *rootschali­Je OpsporinJ (T*O) opJetuiJd. Dit is een indicatie dat rekeninJ werd Jehouden met een misdrijf. (en T*O staat in nauw con tact met de officier van justi tie die een strafrecht­elijk on derzoek instelt. 5echercheu­rs zijn vanaf dat moment daJ en nacht in de weer om een ver mist persoon op te sporen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname