Times of Suriname

Buffon gunt Napoli Scudetto

-

92E7B$L Napoli is mo menteel koploper van de 6erie $ en heeft een voor sprong van vier punten op Juventus. La 9ecchia 6ignora heeft nog wel een wedstrijd tegoed, nadat het duel met $talanta afgelopen weekeinde werd afgelast. Gianluigi Buffon geeft in ge sprek met Tiki-Taka toe dat hij het mooi zou vinden als Napoli de 6cudetto zou win nen.

³,k zal het je eerlijk zeggen, ik kijk verder dan mijn rol als keeper van Juventus. ,k ben een fan van sport. 'it soort verhalen met passie vind ik mooi en in Napels kan je die verhalen vinden. ,k vind het alleen teleurstel­lend, als fan van het voetbal, hoe Napoli uitgeschak­eld werd in de Europa League. =e hadden dat toernooi kunnen winnen en het gaat alleen om twee of drie wedstrijde­n meer spe len”, zegt Buffon, van wie nog niet duidelijk is of hij aan zijn laatste seizoen als prof bezig is.

³8iteindeli­jk had Napoli het beter kunnen spelen, denk ik. Corrado Ferlaino voormalig eigenaar van Napoli zei dat hij in de Champions League tot de finale voor Juventus was en daarna niet meer. ,k heb dat niet, ik had in de finale ook voor Napoli ge juicht en gehoopt dat ze het toernooi zouden winnen”, vervolgt de sluitpost van Juventus. ³Het is waar dat ze op dit moment fantastisc­h voetbal spelen. Napoli heeft in aanvallend opzicht heel veel mogelijkhe­den.”

³Met Josp Callejon, Lorenzo ,nsigne, 'ries Mertens, $llan en Marek Hamsik heb ben ze geweldige individuel­e spelers”, aldus Buffon, die vervolgens de vraag krijgt of ,nsigne ,talis naar het :. had kunnen loodsen in de wedstrijd tegen =weden. ³9oor mij bewees ,nsigne na die wedstrijd dat hij een echte kampioen is, een hele volwassen speler. Hij maakte na die wedstrijd geen state ment richting de trainer, wat genoeg zegt over zijn groei in de afgelopen jaren.” (VI)

 ??  ?? GIAnlUIGI BUffon, DE DoElmAn VAn JUVEnTUS, GEEFT ToE DAT HIJ HET mooI ZoU VInDEn AlS NApolI DE SCUDETTo ZoU WInnEn. (FoTo: GoAl)
GIAnlUIGI BUffon, DE DoElmAn VAn JUVEnTUS, GEEFT ToE DAT HIJ HET mooI ZoU VInDEn AlS NApolI DE SCUDETTo ZoU WInnEn. (FoTo: GoAl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname