Times of Suriname

%ROW VWHOW IDQV WHOHXU

-

SPO5T - Usain Bolt gaat toch niet beginnen aan zijn loopbaan als profvoetba­ller. De Jamaicaan leek aan de slag te gaan bij Mamelodi Sundowns, maar daar blijkt nu toch geen sprake van te zijn.

Bolt maakte zondag op Twitter bekend dat hij zich had verbonden aan een club en een dag later tweette Mamelodi Sundowns een foto van het sprintwond­er, met de begeleiden­de tekst “Voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn”. Bovendien meldde de koploper van de Zuid-Afrikaanse Premier League dat er dinsdagoch­tend 0 .00 uur meer nieuws zou komen.

Dat nieuws kwam er ook, maar viel enorm tegen. Terwijl velen ervan uitgingen dat Bolt bij Mamelodi Sundowns een aanvang zou maken met zijn voetballoo­pbaan, maakte de voormalige topatleet bekend dat hij op 10 juni in actie zal komen in een benefietwe­dstrijd voor Unicef op Old Trafford. Voetballeg­endes en artiesten zullen het in gemixte teams tegen elkaar opnemen. Het bericht betekent een flinke domper voor de ZuidAfrika­anse voetbalfan­s, die hoopten dat zij Bolt snel aan het werk zouden kunnen zien in de nationale competitie. Mamelodi Sundowns wordt net als Bolt gesponsord door PUMA en lijkt nu enkel te hebben meegewerkt aan een publicitei­tsstunt.

De 31-jarige Bolt won als sprinter acht gouden Ol\mpische medailles en werd elf keer wereldkamp­ioen. ,n augustus 2017 nam hij deel aan zijn laatste wedstrijd. Bolt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij na zijn atletieklo­opbaan graag profvoetba­ller zou willen worden en flirtte meermaals met zijn favoriete club Manchester United. Bovendien trainde hij al eens mee bij Borussia Dortmund. Het is onduidelij­k of Bolt nu echt de ambitie heeft om ooit nog profvoetba­ller te worden.

(VI)

 ??  ?? Usain Bolt gaat toch niet beginnen aan zijn loopbaan als profvoetba­ller. (Foto: Nusport)
Usain Bolt gaat toch niet beginnen aan zijn loopbaan als profvoetba­ller. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname