Times of Suriname

Hoorzittin­gen Saramacca afgerond

-

SARAMACCA - De jaarlijkse hoorzittin­gen van het district Saramacca zijn woensdag afgerond. Ressort Jarikaba was die dag aan de beurt. De hoorzittin­g is gehouden op de Openbare School in het ressort. Ressortbew­oners hebben wederom de gelegenhei­d gehad om de heersende problemen binnen het ressort voor te leggen aan vertegenwo­ordigers van de verschille­nde instanties.

De hoorzittin­g is bijgewoond door districts- en ressortraa­dsleden, leden van de Bestuursdi­enst en bewoners van het ressort.

Er is gesproken over de knelpunten per ministerie voor het begrotings­jaar 2019, zoals aanpak natte infrastruc­tuur en de aanstellin­g van een buurtmanag­er voor het ressort, een dependance van het Centraal Bureau voor Burgerzake­n in het ressort, het opzetten van een markt op een gunstige locatie en een nieuwe begraafpla­ats voor in de plaats van de huidige aan de Mr P Chandishaw­weg. De ressortraa­dsleden hopen dat met het ressortpla­n de aanzet wordt gegeven tot verbeterin­g van de sociaaleco­nomische situatie in het ressort. Districtsc­ommissaris Laksmienar­ain Doebay zegt, dat de problemen genoteerd zijn en zullen worden doorgeleid naar de Districtsr­aad voor het samenstell­en van het districtsp­lan 2019. Met de verschille­nde instanties zal eraan gewerkt worden om de naar voren gebrachte problemen zo gauw mogelijk op te lossen. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname