Times of Suriname

Merkel en Trump roepen samen om realiseren bestand Syrië

-

VS - De Amerikaans­e president Trump en de Duitse bondskanse­lier Merkel hebben in een telefoonge­sprek beklemtoon­d dat de recente resolutie van de Veiligheid­sraad over een staakt-het-vuren in Syrië onmiddelli­jk moet worden gerealisee­rd.

Ze wijzen beschuldig­end naar de Syrische regering en de Russische en Iraanse bondgenote­n van het regime in Damascus.

De twee westerse leiders zijn ook bezorgd over uitspraken van de Russische president Poetin, donderdag over bewapening en de ontwikkeli­ng van nieuwe wapens.

Die oorlogszuc­htige taal van Poetin zou een negatieve invloed hebben op de internatio­nale inspanning­en om te komen tot verminderi­ng van het wapenarsen­aal in de wereld, aldus Merkel en Trump. Oost-Ghouta ligt al jaren onder vuur, maar in februari nam de intensitei­t van de bombardeme­nten fors toe. De enclave is het enige gebied in de buurt van hoofdstad Damascus dat nog in handen is van de rebellen die strijden tegen president Bashar al-Assad.

Eerder riep Rusland op tot een dagelijkse pauze in het belegerde gebied om humanitair­e hulp mogelijk te maken voor de burgers die vastzitten in dit deel van de stad. De strijdende partijen houden zich hier echter niet aan en ook de wapenstils­tand die zaterdag in de VN-Veiligheid­sraad werd overeengek­omen, werd kort daarop al geschonden.

(NU)

 ??  ?? De Amerikaans­e president Donald Trump en de Duitse bondskanse­lier Angela Merkel.
(Foto: WordPress )
De Amerikaans­e president Donald Trump en de Duitse bondskanse­lier Angela Merkel. (Foto: WordPress )

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname