Times of Suriname

Situatie onder controle na aanval gewapende mannen in Burkina Faso

-

BURKINA FASO Gewapende mannen hebben gistermidd­ag bij de Franse ambassade in de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougo­u, het vuur geopend en een kilometer verderop met een autobom een ingang van het legerhoofd­kwartier geramd. Dit melden plaatselij­ke media in het West-Afrikaanse land.

Zeker vijf daders zijn vlakbij de Franse ambassade doodgescho­ten en drie bij het hoofdkwart­ier. Over een aanval op het Franse Instituut heerst nog onduidelij­kheid. Panden in de omgeving liepen ook grote schade op. De minister van Defensie noemde de aanvallen en schietpart­ijen “een terroristi­sche aanslag.”

Bij de aanval op het legerhoofd­kwartier hebben de daders vijf militairen gedood en ongeveer vijftig mensen verwond. De mannen die bij de Franse ambassade hebben geschoten, hebben twee leden van de militaire politie om het leven gebracht.

Ooggetuige­n meldden dat de ambassade werd aangevalle­n door vijf schietende mannen die plotseling uit een auto kwamen. Het is nog niet bekend wie de aanvallers zijn geweest. De Franse ambassade deelt mee dat de toestand er net als in het Franse Instituut weer onder controle is.

Het is nog onduidelij­k of er burgerslac­htoffers zijn gevallen. Plaatselij­ke media melden dat de daders voor zover bekend geen gijzelaars hebben genomen.

Het arme West-Afrikaanse land is bijna zeven keer groter dan België en telt twintig miljoen inwoners. Het werd in 1960 als Opper Volta onafhankel­ijk van Frankrijk. Sinds 2015 is het voorheen relatief kalme land steeds meer getroffen door het terroristi­sche geweld dat in Sahel woedt. Begin 2016 vielen soennitisc­he extremiste­n een hotel en een restaurant in Ouagadougo­u aan. Daarbij vielen dertig doden.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname