Times of Suriname

0RQDFR UHDJHHUW RS EHVFKXOGLJ­LQJHQ

-

92(7%$L 2l\mpiTXe L\on bracht donderdaga­vond een statement naar bXiten waarin de clXb zijn frXstratie­s Xitte over het naderende ver trek van :illem *eXbbels. De zestienjar­ige aanvaller zoX een contractvo­orstel van les *ones naast zich neer gaan leggen om naar $6 0onaco te vertrekken. De 0onegasken reageren nX via officiële kanalen op de aantij gingen van 2l\mpiTXe L\on. ³9orige week heeft LXdovic *eXbbels het bestXXr van de clXb gewnformee­rd dat zijn zoon het aanbod naast zich neer heeft gelegd en lXis tert naar een voorstel van een andere clXb die ook Xit )rankrijk lijkt te komen. L\on is e[treem teleXrgest­eld door de beslissing van :illem die sinds zijn negende hier speelt en zich dankzij onze jeXgdop leiding heeft kXnnen ontwik kelen. De clXb heeft kennis genomen van de beslissing van een zestienjar­ige speler die nog tot medio vast ligt. De recente voorbeelde­n van 5achid *hezzal en -ord\ *aspar met $6 0onaco spo ren L\on aan om er alles aan te doen niet weer economisch en imago technisch gestraft te worden´ liet 2l\mpiTXe L\on weten.

³$6 0onaco wil in eerste instantie dXidelijk maken dat de clXb altijd handelt naar de regels en de keXze van de speler respecteer­t. 6oms zien we ook ons eigen jeXgdpro dXcten naar andere clXbs ver trekken. $6 0onaco wil niet verantwoor­delijk gehoXden worden voor het vertrek van jeXgdspele­rs bij 2l\mpiTXe L\on´ laten de 0onegasken nX in een reactie weten. ³*hezzal tekende in aXgXs tXs een contract bij ons terwijl hij al sinds jXni trans fervrij was. *aspar weigerde al een contract bij L\on en volgens de regels hebben wij hem in april pas een aanbod gedaan.´

³:e bevestigen onze inte resse in *eXbels zijn van plan contact op te nemen met 2l\mpiTXe L\on en transpa rant over een transfer te pra ten. 7erwijl veel jonge spelers ervoor kiezen om )rankrijk te verlaten vinden wij het belangrijk om onze jeXgdin ternationa­ls hier te hoXden. =eker als er interesse is van bXitenland­se topclXbs´ be slXit $6 0onaco. *eXbbels speelde dit seizoen vier wed strijden in de hoofdmacht van 2l\mpiTXe L\on. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname